KRISTIANSAND: — Vi ønsker å bedre servicen overfor publikum, men foreløpig er vi i en fase hvor vi tenker høyt om mange løsninger, sier butikkutviklingssjef Helge Tornes i Vinmonopolet til Fædrelandsvennen.

Kristiansand-politikerne satte fart i Vinmonopolet i fjor høst med krav om nytt pol både på Sørlandssenteret og i Vågsbygd.

— Dette er et innspill vi sterkt vurderer. Samtidig åpner vi nytt pol i Vennesla i løpet av året. Vi må analysere hva det får å si for omsetningen på de to polene vi i dag har i Kvadraturen, sier Tornes.

Tre eller fire?

Én løsning er å bygge to nye pol i Kristiansand, samtidig som man beholder to i Kvadraturen.

En annen løsning er å åpne nytt i Sørlandsparken og Vågsbygd, men slå sammen de to som finnes i Kvadraturen til ett stort. Da vil Kristiansand få tre pol.

— Det kan også finnes andre løsninger. Vi har ikke besluttet noe som helst. Vi ønsker å ha en dialog med politikerne før vi konkluderer. Men i løpet av året har vi en beslutning klar, sier Tornes.

Neste uke har polledelsen invitert seg selv til møte med ordfører Jan Oddvar Skisland.

Skisland vil ha fart

Skisland sier han og formannskapet ønsker seg tre pol, ett stort i Kvadraturen og to mindre i Vågsbygd og Sørlandsparken.

— Dette er en viktig sak, og jeg håper polledelsen kan få avgjort dette før sommeren. Det må de jo få til. Det er viktig at polstrukturen harmonerer med befolkningsutviklingen.

— Men du er jo KrF-er?

— Jeg har ingen problemer med å kjempe for flere pol. Jeg ønsker at mest mulig av alkoholomsetningen skal skje i kontrollerte former, sier Skisland.