OSLO: Produktene som trekkes tilbake, er Birkebeiner Fjellmorr, Birkebeiner Sognemorr, og Haugpølse. Alle produseres av Terinas anlegg i Sogndal.

Mattilsynet mener disse produktene kan være smittekilden for E.coli-bakterien.

I tillegg til å trekke de tre morr-produktene, trekker Gilde på eget initiativ tilbake alle varianter av morrpølse-snabber, kveiler og skåret vare.

De berørte matvarene er produsert i perioden 1. desember 2005 til og med 20. mars 2006, og har LOT-koder fra og med L5484 til og med L6121. Gilde tar i bruk det samme analyseprogrammet som selskapet har gjennomført for kjøttdeig på anlegget på Rudshøgda.

– Gilde har siden denne saken starter for over tre uker siden kun fokusert på liv og helse og finne eventuell smittekilde. Vi skal fortsatt gjøre alt som står i vår makt for å komme til bunns i saken, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist. (©NTB)