QuartfestivalenOdderøya— Dette er Europas feteste konsertområde, konstaterer Quartfestivalens musikksjef Jørgen Skauge. Tirsdag ettermiddag fikk quartfolket, politikere og et samlet pressekorps ta amfiet i øyesyn for første gang. Reaksjonene var utelukket positive.- Beliggenheten er unik. Amfiet ligger tett inntil både byen og skjærgården. Det er Nord-Europas flotteste arena, og det er det ikke bare en stolt ordfører som sier, men også de som jobber med festivaler, sier ordfører Jan Oddvar Skisland. - LEKKERT ANLEGG.

Kulturdirektør Dagny Anker Gevelt var ikke mindre rosende i sin omtale av Odderøya Amfi.- Dette er et lekkert anlegg. Mye finere enn jeg hadde forestilt meg. Men det blir enda flottere når det fylles opp med tusenvis av konsertgjengere, sier kulturdirektøren som har vært på plass hver eneste sommer siden festivalen startet opp i 1991.Musikksjef Skauge har hatt mange turer fra quartbrakka til konsertområdet siden arbeidene startet på nyåret.- Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra både unge og gamle underveis. Alle sier at arenaen forskjønner området, forteller han.Jørgen Skauge er rask til å ramse opp en rekke positive elementer med det nye konsertområdet.- For publikum er det positivt at det skråner ned mot scenen. Jeg er selv ikke spesielt høy, og vet alt om å stå på tå under konserter. Det skjer ikke her. ti MÅL STORT.

Den gamle idrettsplassen er senket fire meter ut mot havet og hevet fire meter mot bysiden. Anlegget er dimensjonert for 20.000 til 22.000 publikummere, men Quartfestivalen har i år satt en øvre grense på 15.000. Hele anlegget er på om lag ti mål. Selve amfiet er åtte mål stort.- Jeg er spent på hvordan det vil bli seende ut her med publikummere. Kanskje 10.000 personer bare vil bli seende ut som en liten flekk foran scenen, flirer Jørgen Skauge.Logistikken ut til amfiet er også blitt langt bedre. Den er atskilt fra publikum, og man har mulighet til å kjøre inn fem semitrailere i det separate veisystemet.Tekst: Pål Kaalaaspaal.kaalaas@fvn.no