FLEKKEFJORD: — Vi ser ikke bort fra at det kan være rester, eller stamme derifra, uten at det nødvendigvis har noe med tyveriet av sprengstoffet å gjøre, sier stasjonssjef ved Flekkefjord politistasjon, Asbjørn Skåland, til fvn.no.

Det var 28. april i fjor at en ung flekkefjordmann brøt seg inn i dynamittlageret til Nedrejord Maskin sammen med fire kamerater. Etter å ha klippet seg gjennom et nettinggjerde og brutt opp to ståldører, tømte de fem betongbunkeren for 1000 kilo dynamitt, 900 fenghetter og 96 meter lunte.

Politet mener at det meste av sprengstoffet kom til rette etter at saken ble oppklart, men ser likevel ikke bort ifra at det kan stamme fra samme lager. Nå avventer politiet de tekniske undersøkelsene fra stedet.

Avventer resultat

  • Det har ikke kommet noe resultat fra den tekniske undersøkelsen ennå, så det er foreløpig ikke noe nytt, sier Skåland.

I går var kriminalteknikere fra Agder politidistrikt på stedet for å undersøke området hvor sprengladningen gikk av. Så langt har politiet ingen mistenkte i saken, men har likevel tro på å få saken oppklart.

— Vi har håp om å få få denne saken oppklart. Det har vi et godt håp om, understreker Skåland.

- Hva begrunner dere det i?

— Byen er forholdsvis liten og det er få som går rundt med dynamitt. I tillegg så det er mange som har lyst til å prate etter hvert.

Har du tips i saken? Kontakt politiet på 02800, eller kontakt oss i fvn.no på telefon: 800 81 300 eller på mail til: tips@fvn.no

Ryktene svirrer

Ifølge Skåland har ryktene allerede begynt å svirre om hvem som står bak eksplosjonen i den lille byen.

— Det er begynt å komme inn rykter, så da har vi en plass å begynne, sier Skåland.

Det er foreløpig for tidlig å si noe mer konkret om hva slags type sprengstoff som ble brukt, men kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr ved Agder politidistrikt har allerede konkludert med at sprengladningen har vært kraftigere enn et fyrverkeri.

— Om de har samlet sammen mye fyrverkeri, eller dynamitt, vet vi ikke, men det ligger jo oppskrifter på hvordan man kan lage sprengstoff på internett, så det er mange som kan gjøre dette etter hvert, sier Skåland til fvn.no.

Likevel mener Skåland at det begrenser seg hvem det er som er i besittelse av den type sprengstoff og som står bak slike handlinger.

Skapte trykkbølge

Sprengstoffet som ble benyttet ble plassert åpent ytterst på en forstøtningsmur mellom tidligere Trellebakken gymnas, Flekkefjord kulturskole og Aktivitetssenteret der byens kommunale fritidsklubb holder til. Trykket fra eksplosjonen var så kraftig at trykkbølgen passerte gjennom kulturskolen, og slo ut flere vinduer på baksiden.

— Det er ikke ubetydelige skader som er påført byggene. Vi var ganske sjokkert når vi så skadene, sier Skåland.

40-50 vindusruter ble knust i forbindelse med det kraftige smellet. I tillegg ble de tre byggene påført andre skader.