KRISTIANSAND: Sjiraffen Georg ble avlivet ved 10.00 tiden i dag etter at det ble klart at benet hans ikke hadde grodd godt nok sammen. Han ble 7 år gammel.

— Det er en trist dag. Kjempetrist. Mange av dyrepasserne har jobbet hardt og lenge for at han skulle bli frisk. Mange var sterkt knyttet til ham, så det er en tung dag for mange, sier leder for dyreavdelingen ved Kristiansand Dyrepark Rolf-Arne Ølberg til fvn.no.

I går ble en pensjonert kirurg og en hovslager fra Vestfold hentet inn da Georg fikk fjernet gipsen. I hele går og natt til i dag ble sjiraffen overvåket av eksperter. Til å begynne med så det lyst ut, men i løpet av natten forverret tilstanden seg.

— I løpet av natten så vi at han begynte å gå veldig feil. Etter hvert klarte han ikke å å trå på sålen. Leddkapselen, som ble holdt oppe av gipsen, tålte ikke belastningen av den ett tonn tunge kroppen. Etter en stund tråkket han over og fikk en veldig unormal stilling. Det var ikke noe å lure på. Men det er en fryktelig trist dag i her ute, forklarer Ølberg.

Det var sist sommer sjiraffen var uheldig og tråkket over med høyrebeinet. Skaden var så stor at dyrlegen måtte gipse tre ganger. Først etter tredje forsøk viste gipsen seg sterk nok til å tåle sjiraffvekten på nær ett tonn.

Gipsen ble tatt av i går, og mye tydet på at det skulle gå bra med sjiraffen. Men i morgentimene i dag besluttet altså ekspertene i Dyreparken at Georg måtte avlives.

– Egentlig var det en lett avgjørelse. Sjiraffen hadde tydelig store smerter, sier Rolf Arne Ølberg.

Dyreparken har allerede vært i kontakt med andre dyreparker i Europa for å skaffe en ny sjiraff til Kristiansand. Det er i dag bare en sjiraff igjen i Dyreparken, hunnsjiraffen Malin. Ettersom sjiraffer er svært sosiale dyr, og vantrives dersom de er alene, har Dyreparken satt i gang et stort apparat for å få tak i en ny sjiraff fort.

Adm. dir. Per Arnstein Aamot i Dyreparken sier at det ble et trist utfall på en lang prosess for å redde Georg.

— Samtidig er død like naturlig som fødsler i dyreverdenen, og en del av det daglige livet i en dyrepark. Det er ikke bare solskinnshistorier, sier han i en pressemelding.