UHELL2: En lastebil og en personbil krasjet på Oddernesbroa ved brannstasjonen mandag ettermiddag. Foto: Jon Anders Møllen
Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: En trailer kjørte mandag ettermiddag inn i en personbil på Vesterveien i Kristiansand. Like etter skjedde et nytt uhell like ved brannstasjonen på Oddernes.

Feltskifte

Uhellet på Vesterveien skjedde da vogntoget gjorde et feltskifte i vestgående retning på E 39 ved Statoil-stasjonen.

— Vogntoget kjørte over i venstre kjørefelt uten å vise nødvendig aktsomhet, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Traileren kom kjørende ut av tunnelen på Vesterveien, da han skulle foreta et feltskifte fra høyre felt mot venstre. Personbilen ble truffet i siden, snurret rundt og ble stående i autovernet.

— Trailersjåføren hadde ikke sett personbilen. Antagelig var bilen i blindsonen hans, sier Arnesen.

Det oppstod kø i vestgående retning på E 39 etter uhellet. Trafikkaoset ble komplett da en nesten identisk ulykke skjedde ved brannstasjonen på Oddernes en halvtime etter.

Vettskremte

— Det er usikkert hvordan uhellet har skjedd, men en trailer og en bilen har vært borti hverandre. Ingen personer ble skadet, men en del unger som satt i bilen ble vettskremte, sier Arnesen.

Personbilen var ikke kjørbar, og måtte taues bort. I over en time stod køen flere kilometer gjennom Kristiansand sentrum, som følge av uhellene. Personbilen på Vesterveien, som ble kjørt av en 26 år gammel mann, ble skjøvet bort til Statoil-stasjonen, hvor den ble stående til bergingsmannskap fikk fjernet den.

— Trafikken samler seg fort opp i rushtiden, medgir Arnesen.

Også på Vesterveien kom de involverte fra uhellet uskadet. Begge trailersjåførene kan vente seg en anmeldelse for å ikke ha overholdt vikeplikten ved feltskifte.

Trailersjåføren på Vesterveien, en 49 år gammel mann, fikk ikke beslaglagt førerkortet på stedet.

Uoppmerksom

Begge ulykkene skjedde på oversiklige strekninger med to felt. På Vesterveien har det imidlertid skjedd en rekke uhell av samme slag. Operasjonsleder Arne Arnesen vil likevel ikke legge skylden på veien.

— Begge uhellene skyldes nok uoppmerksomhet. Det er ikke veien som har skylden, verken på E 18 eller E 39, sier han.