KRISTIANSAND: Den går på TVNorge fra klokken 07.00 til 09.00 i dag.

— Jeg har aldri vært programleder før og er litt nervøs, sier Øystein Enstad Johannessen (23).

I morges debuterte han som programleder på TVNorge. I følge 23-åringen er det verste som kan skje at alt stokker seg. Slik gikk det trolig ikke.

De siste fem-seks årene har førsteårsstudentene på Gimlekollens radio og tv-linje hatt morgensendinger på TVSørs sendeflate noen uker på våren. Så også i år. I tillegg til direktesendte nyheter hver halve time byr den to timer lange morgensendingen på en magasindel. Dagens magasin var blant annet tatt opp på Fiskebrygga og på Flekkerøy.

Siden morgensendingen går fra klokken 07.00 til 09.00 er studentene på plass i studio allerede klokken 05.00. Da begynner de to journalistene i gruppen å jakte på ferske nyhetssaker.

— Det er totalt sju studenter i hver gruppe. De er delt inn i programleder, vaktsjef, teknikere og journalister, forklarer tv-lærer Hans-Olav Hådøl.

De neste fem ukene vil de rundt 40 studentene på linja ha hver sin morgensending.

— Å ha slike sendinger er en veldig realistisk opplevelse for studentene. Det blir alvor på en annen måte når de kommer i en ny setting. På skolen lærer de masse om arbeidet rundt selve reportasjen, men avvikling av et program har de lite erfaring med, sier Hådøl.

I dagens sending var Katrine Krømke (21) vaktsjef. Hun trives godt i den rollen.

— Jeg liker å ha oversikt og kontroll over det som skjer. Det fant jeg ut da jeg var sjef for russerevyen i fjor, sier hun.