LILLESAND: – En 16 år gammel jente hevder hun ble voldtatt natt til søndag, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt. Voldtekten skal ikke ha blitt fullbyrdet.

Jenta er fra Oslo, og var på ferie på campingplassen sammen med familien. I følge faren skal jenta først ha betrodd seg om voldtekten til en venninne, trolig via telefon. Denne venninnen skal så ha varslet foreldrene på campingplassen.

I følge 16-åringen skal hun ha vært hjemme hos en kamerat lørdag kveld. På veien derfra til campingplassen skal hun ha merket at en mann fulgte etter henne. Hun skal ikke ha kjent denne mannen.

Da hun gikk inn til toalettene på campingplassen skal den ukjente mannen ha overfalt henne. Men hun skal ha klart å kjempe i mot såpass at overgriperen har gitt opp og løpt fra stedet.

Deretter skal jenta ha gått til foreldrenes campingvogn og lagt seg.

Først på formiddagen lørdag skal hun ha fortalt historien til venninnen som igjen varslet foreldrene.

I følge operasjonsleder Arne Arnesen har 16-åringen og moren anmeldt forholdet søndag kveld. Jenta er avhørt og det er foretatt tekniske undersøkelser der jenta hevder å ha blitt voldtatt. Resultatet av avhør og undersøkelser foreligger ikke ennå.

Ved Sørlandet sykehus Kristiansand er voldtektsteamet innkalt, men alle er ennå ikke på plass søndag kveld, i følge Arnesen.

Det er foreløpig uklart om jenta har fysiske skader etter det påståtte overgrepet.

Politiet har ingen mistenkte i sikte.