KRISTIANSAND: I lokalene som inntil nylig huset Harveys Sportsbar, hamres det nå intenst for å rekke målsettingen om at det skal dryppe fra tappetårnene allerede den første uken i oktober. Navnet blir «Bakgården — Både Og», og for gamle kjenninger av adressen, vil lokalet fremstå i totalt ny drakt - inspirert av pubkulturen fra De britiske øyer.

— Vi skal ikke relansere Paddys, men vi skal lokke fram sjelen og atmosfæren fra Paddys - den folkelige puben der du alltid er velkommen og alltid treffer kjente, sier barsjef Rune Egedal.

Klassisk pub.

Sammen med kompanjong og barsjef Julian Skaugvolldal, begge sentrale deler av ryggraden i suksesshistorien til Paddys, puben som i fjor sommer ble ofret på kjøpesenterets alter - skal han nå forsøke å tette det de mener er et hull i byens utelivsbransje.

— Med tanke på alle spørsmålene og maset vi har opplevd de siste månedene fra nysgjerrige mennesker, er det ingen tvil om at folk savner en engelsk/irsk pub av den klassiske typen, sier Egedal.

Konseptet blir veldig likt den populære iren i Dronningens gate. Et kjøkken med klassiske pubretter som hamburger, bakt potet og kyllingvinger. Tappetårn med øl fra alle verdenshjørner og et stort sortiment av flaskeøl. En tv-krok skal tilfredsstille fotballfolket, og i bakgården - bokstavelig talt - blir det inngjerdet røykeområde.

For alle.

— Målet er naturligvis at vi skal oppnå det samme som på Paddys. At gjester i aldersgruppen 20 til 70 år skal trives i hverandres selskap, enten de bare leser avisa og tar en kopp kaffe i arbeidsklærne, eller er på byen i høye hæler og fin kjole, sier Rune Egedal.

— Det skal bli en pub fra a til å, en slik som du blir glad i, forsikrer Julian Skaugvolldal.

Harveys Sportsbar har flyttet noen få meter lenger ned i Tollbodgata, til lokalet som tidligere har huset «Markens», «Marvins Jazzhouse» og «Beverly Hills».

Tekst: Øivind Holthe

oivind.holthe@fvn.no - 38 11 36 56