Pilotene kaller sammenbruddet en åpen krigserklæring fra ledelsens side.

SAS-ledelsen og flygerne har hatt en lang rekke møter for å forsøke å komme til enighet om flygernes lønns— og arbeidsvilkår. De tidligere Braathens-flygerne i SAS Braathens er ikke omfattet av striden.

Konsernledelsen krever at alle forhandlinger om flygernes lønns- og arbeidsforhold fra 1. april skal skje i de landene hvor flygerne er ansatt.

— Vi føler oss totalt maktesløse. Ledelsens hensikter er helt klare: De vil hakke oss opp i fire selskaper med det ene formål å bryte ned organisasjonen vår, slik at vi vil konkurrere med hverandre på laveste fellesnevner for lønn og arbeidsforhold, sier Mogens Holgaard, leder for de danske SAS-pilotene.

- Interessetvist

Det ble tidligere tirsdag opplyst at møtet i Stockholm mellom flygerne og konsernledelsen i SAS nærmet seg avslutning. Ifølge Holgaard var partene tirsdag enige om hva de er uenige om.

— Det dreier seg om en interessetvist. Vi vil ikke forhandle karriereløp, lønn og ferie samt fridager i fire forskjellige selskaper slik ledelsen har lagt opp til, sa Holgaard tidligere tirsdag.

Møtet mellom flygerne og konsernledelsen i SAS ble gjenopptatt tirsdag klokken 10 etter 14 timers drøftinger mandag.

Kan bety flere streiker

Etter streik i Danmark og omfattende sykmeldinger blant flygerne i Norge i slutten av januar, har partene møtt hverandre flere ganger i et forsøk på å komme fram til en enighet. Tirsdagens brudd i samtalene fører til at SAS på nytt kan bli rammet av streik og konflikter i forbindelse med kommende avtaleforhandlinger.

Fra SAS-ledelsens side understrekes det at det bare har vært snakk om drøftinger, ikke forhandlinger, og at det er fullt mulig for arbeidsgiver å bruke sin styringsrett.