KRISTIANSAND: Mannen slo nevøen flere ganger i ansiktet på verandaen hjemme hos seg selv natt til 9. august i fjor. Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett angrep han nevøen bakfra og slo så hardt at nesebenet fikk brudd flere steder.

Foranledningen for slagene var at 36-åringen, hans kone og nevøen tidligere på kvelden hadde vært på fest. Tiltalte gikk hjem fra festen tidligere enn kona, og da hun kom hjem rundt midnatt hadde han barrikadert inngangsdøra. Grunnen var at han ikke likte at hun drakk alkohol midt i uka.

— Ikke provoserende

Nevøen, som hadde fulgt tanten hjem, satte seg da på verandaen sammen med henne. Etter kort tid kom 36-åringen ut på verandaen og slo ned nevøen, ifølge dommen.

I tingretten har tiltalte forklart at reaksjonen skyldtes at han ble kalt «konemishandler» og «dophue». Retten fester imidlertid ikke lit til forklaringen. Kona uttalte til politipatruljen som senere på natten kom til stedet, at nevøen ikke hadde fremsatt provoserende utsagn forut for slagene. Retten har valgt å tro på hennes forklaring.

45 dagers fengsel

Da politiet pågrep mannen i sin bolig fant de også et mindre parti hasj på et soverom. For de to forholdene er mannen dømt til 45 dagers ubetinget fengsel. Han må i tillegg erstatte utgifter på 720 kroner som nevøen hadde i forbindelse med legebehandling.

Retten la i straffeutmålingen til grunn at voldshandlingen synes å ha bakgrunn i en lenger familiekonflikt der 36-åringen har følt seg trakassert og forfulgt av sin kones familie.

I skjerpende retning la retten vekt på at det dreier seg om gjentatte slag mot nevøens ansikt. Skadepotensialet er stort ved denne type handlinger, heter det i dommen.