KRISTIANSAND: Presteheia barnehage, "Fire årstider" lever opp til navnet sitt. Hver dag, hele året igjennom er det satt av tid til utendørs-aktiviteter. En regntung og kjølig formiddag i slutten av oktober er intet unntak, selv om det er like før den første virkelig store høststormen raser innover landsdelen og det er meldt flom. Da er det bare å finne frem støvler og oljedress og legge i vei!

— Vi er ute hele året gjennom, uansett vær, sier avdelingsleder i barnehagen, Birte Bratland da fvn.no blir med på plaske-tur i Jegersberg.

Ungene storkoser seg i regnæret. Ingenting er vel så artig som å plaske i digre sølepytter eller å "fiske" i bekken, som nå nesten er blitt en liten foss?

Lystig lek i regnet

For de ti femåringene Pia, Signe, Frida, Tora, Ole André, Lina Marie, Philip Johan, Sverre, Philip og Ulrik utviklet torsdagens luftetur seg til en aldri så liten fest, med masse vann og moro. Og til og med de tre voksne som var med for å passe på ble litt lekne i regnværet. Avdelingsleder Birte Bratland, assisten John Olav Gunderstad og førskolelærer Chris Jarnæs er vant med å ferdes utendørs med podene uansett hva værmeldingen måtte vise.

Dårlig vær ingen hindring

På Hånes treffer fvn.no venninnene Lillian Haugen (48) og Helen Bull-Gjertsen (47) på sin ukentlige spasertur. De har begge ikledd seg fullt regnutstyr og knallgul sydvest på hodet. Ruskete høstvær hindrer ikke de to damene i å snøre på seg turskoene og få litt trim.

— Det er bare å kle på seg! Vi er robuste damer! flirer de to. Begge bor på Hånes og jobber turnus, så de har fri på litt andre tidspunkt enn mange andre. På fritiden bruker de ofte formiddagene på å gå tur.

— Jeg er fra Hardanger, så jeg er vant med denne typen vær, sier Lillian Haugen og tørker brilleglassen for regndråper.

— Sydvest er veldig bra å ha når man bruker briller. Og så hører det jo med når man er en ekte "Harding", ler hun, før damene vender nesa hjemover. Der venter nemlig varm havregrøt på komfyren.

— Men det trenger du ikke skrive! At vi skal spise havregrøt. Da kan jo folk tro at vi er kjernesunne! humrer damene.