BYKLE: — Vi har sendt en henvendelse til Norges Vassdrags og Energivesen om å få lov til å tette jettegryta, sier ordfører Kay Jeiskelid i Bykle kommune til fvn.no.

Sørlandskonsult AS har vært rådgivere for kommunen, og har presentert flere mulige løsninger for sikring av jettegryta i strykene ved Bykle bru.

Den 27. juli i år mistet 13 år gamle Runar Gjerden livet da han badet i jettegryta. Hendelsen rystet en hel bygd, og det har vært maktpåliggende for kommunens ledelse å få gjort noe med risikoen for at noe slikt gjentar seg.

— Det er to hovedløsninger som peker seg ut, enten montering av en rist eller rett og slett å fylle igjen hele gryta med løs steinmasse. Det siste er vel den enkleste jobben totalt sett.

— Hvordan står det til i bygda nå, noen måneder etter det tragiske dødsfallet til en sambygding?

— Jo livet går sin gang, men det er klart at når hverdagen begynner for de som var tettest involvert i det, er klart det vil merkes i lang tid fremover, sier ordføreren.

Med en gjenfylling av jettegryta, vil også bygdesamfunnet kunne gå hverdagen i møte uten at dette faremomentet spøker i bakhodet.

— Det er viktig at vi gjør noe med det, det er jo et faremoment, sier Jeiskelid.