KRISTIANSAND: — Jeg tenkte at «han skal f... meg ikke slippe unna». Vi kan flire nå, men jeg var så sint, forteller Geir Strand (39) på klingende nordlandsdialekt.

Ekteparet fra Randesund hadde inntatt henholdsvis bås 2 og 3 på Sun City Solstudio i Korsvik, for å nyte en soltime ved 19-tiden lørdag.

I det hun kledde av seg, observerte Strands kone noe i sidesynet, over veggen fra bås 1. Da 38-åringen kikket opp, så hun et videokamera «kamuflert» i en sort strømpe.

Ble illsint

— Jeg ble så sint. Jeg hev på meg klærne, løp ut i gangen og prøvde å sparke opp døren. Jeg ville vite hvem som var der inne, forteller hun.

Hennes mann hørte henne rope «hva er det du holder på med?», og skyndte seg ut av båsen. Døren til nr. 1 var låst, inntil snikfilmeren plutselig kom stormende ut.

Ekteparet prøvde å holde fyren igjen, men han vred seg unna og la på sprang ut døren - med godt grep om videokameraet.

Men Geir Strand ville ikke ha slike bilder på avveie, og løp barbeint og barhudet etter, ut i desemberkulden.

Bortenfor bensinpumpene ved Hydro Texaco Korsvik, om lag 40 meter unna, ble mannen innhentet.

Litt komisk

— Jeg fikk tak i nakken og kastet ham i bakken. Han mistet skoen sin, mens kameraet føk bortover og stoppet i kaikanten. Jeg tok kameraet, og brydde meg ikke mer om mannen, forteller den uredde 39-åringen, som har yrkesbakgrunn fra Forsvaret.

Ekspeditøren ved bensinstasjonen bivånet det hele.

  • Jeg så at de sto og dro i ham, før han slapp unna. Så løp de over plassen, og det hele så egentlig litt komisk ut, forteller Anniken Christensen.

Politiet fikk overlevert mannens sko og videokamera, før de sjekket omgivelsene med lommelykt. Han ble borte mellom båtene på opplagsplassen i båthavnen.

Hendelsen etterforskes ved Randesund politistasjon mandag formiddag. Foreløpig har ikke politiet noen konkret mistanke om hvem snikfilmeren er.

— Vi foretar nå tekniske undersøkelser av kameraet, og sjekker innholdet og fingeravtrykk. Vi har tatt imot anmeldelse fra ekteparet, og har foreløpig nok informasjon til å jobbe med saken, sier etterforskningsleder Einar Skarpeid til fvn.no mandag.

Politiet har følgende signalement på mannen:

  • Om lag 175 centimeter høy.

  • Om lag 40 år.

  • Mørkt, muligens litt grått hår.

  • Normal kroppsbygning.

  • Sort skjorte med hvite striper. Mørke bukser.

  • Muligens utenlandsk opprinnelse.

- Stakkars menneske

— Han sa ingenting, men bare gryntet, forteller Geir Strand.

  • Jeg tenker stakkars menneske. Det er ubehagelig, og sikkert ikke første gang han har gjort dette, sier kona, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde.

De reagerer på at veggene som skiller båsene er forholdsvis lave, og mener de burde vært forlenget til taket.

Sjekker overvåkingsbilder

  • Vi har ikke fått rapportert denne type situasjoner eller hendelser tidligere, opplyser Skarpeid.

Politiet vil også hente ut bilder fra solstudioets eget overvåkningskamera, som av rimelige grunner er plassert utenfor båsene. Men foreløpig har det ikke lykkes dem å komme i kontakt med innehaveren.

Skarpeid gjør det klart at saken blir prioritert.

  • At dette er ubehagelig for dem det går ut over, kan det ikke være tvil om, sier etterforskningslederen.