LISTER: I dag fortsatte rettsaken mot 62-åringen i Lister tingrett. Til sammen er det satt av fem dager til rettssaken, som går for lukkede dører. Flere vitner forklarte seg i dag.

Mannen er blant annet tiltalt for via tekstmeldinger å ha sextrakassert ei jente under 14 år, sommeren 2006. 62-åringen forklarte i retten i går at han mistet telefonen sin på en fredag, da han var på en festival på Lista. Dermed mente han at det må ha vært noen andre som sendte de trakasserende meldingene.

Endre forklaring

I dag kom det frem at den groveste av meldingene, som sa at han ønsket å ha samleie med jenta, ble sendt natt til fredag. Mannen endret dermed sin forklaring, og sa han måtte ha mistet telefonen sin på torsdagen. Mobiltelefonen skal han ha fått igjen ved en senere anledning.

Også de to jentene 62-åringen er tiltalt for overgrep mot, forklarte seg for retten igjen i dag. Den ene jenta forklarte at da hun var åtte år, skal 62-åringen ha tvunget henne til å kle av seg tøyet, før han befølte henne. Overgrepet skal ha skjedd i 62-åringens garasje.

Innrømmet hærverk

62-åringen på sin side har anmeldt den ene jenta og ei venninne for å ha tilgriset huset hans. De har i retten innrømmet hærverket.

— Det var en måte å få ut sinnet på, forklarte den ene jenta i retten i går.

Rektor ved skolen de to jentene gikk på, sier at de to har fortalt ham at det var en lettelse å få fortalt historien sin til skolen.

Tiltaltes kone forklarte seg også i dag. Hun betegnet 62-åringen som en normal ektemann, som viser omsorg for henne og hennes barn.

Innrømmer skyld på et punkt

I tillegg skal 62-åringen i tidsrommet 1990-2000 ha utnyttet en psykisk utviklingshemmet kvinne seksuelt, noe han nekter straffeskyld for. 62-åringen nekter også straffeskyld for påstandene om overgrep mot de to jentene. Men på et punkt i tiltalen erklærer mannen seg skyldig, nemlig besittelse av barneporno.

— Det var noe jeg dumpet borti da jeg utforsket internett, som på det aktuelle tidspunktet for noen år siden var nytt for meg, forklarte 62-åringen i retten i går, ifølge Farsunds avis.

Da politiet ransaket hjemmet hans i januar 2007 fant de over 11 seksualiserte bilder av barn.