Det viser tilsynsrapporter som NRK har gått igjennom fra januar 2004 fram til nå.

Mattilsynet har pekt på at restaurantene er skitne, rotete og har dårlig kontroll på skadedyrtiltak. Flere restauranter er ifølge NRK blitt stengt på dagen, og blitt beordret til å vaske, og hamburgerkjeden mistenkes også for å være kilde til flere tilfeller av matforgiftning. McDonald's Norge sier at feil som blir avdekket fortløpende rettes opp, og avviser at matforgiftning kan spores tilbake til noen av kjedens restauranter.

Dette er hva Mattilsynet avdekket i Kristiansand, i følge NRK:

*Kjøkkenet var jevnt over fettete både på gulv og arbeidsbenker. På gulvet lå det salat, pommes frites, hamburgerbrød og papirs som var falt fra arbeidsbenkene.

*Arbeidsbenkene var smulete og det var salatrester over store deler av flatene. Skiftleder sa det hadde vært spesielt travelt den kvelden, og at det normalt var ryddig og pent. Rutinen var å vaske alle flater jevnlig. Skiftleder innrømte at det ikke var så bra som det burde være.

*Soft is mix og milk shake mix ble ikke holdt i kjøletemperatur og sto rett på gulvet i flere timer. Slikt skal oppbevares ved 4 grader eller lavere. Dette skulle angivelig kastes.

*På gulvet like utenfor vask i oppvaskavdeligen manglet det en flik, der hullet var fylt opp med vann.

NRK har også laget en liste over alle restaurantene som har fått kritikk. Den finner du her.