EVJE OG HORNES: Ina Rebecca Nordhagen fra Søgne Røde Kors var utkledd som en påskekylling da hun samlet inn penger til Røde Kors skjærtorsdag.

— Vi er strålende fornøyd med resultatet i år, sier Hilde Lunde, fungerende nestleder i Vest-Agder Røde Kors til fvn.no.

Påskebilistene vil bidra med nærmere 300 000 kroner til Vest-Agder Røde Kors. Pengene er samlet inn ved fjellsikringsporten på Moisund på riksvei 9 og på Kylland i Åseral.

Penger til redningsarbeid

I dag, skjærtorsdag, er den siste dagen fjellsikringsportene er bemannet med folk som samler inn penger til redningsarbeid i fjellet.

Fjellsikringsportene er stoppesteder hvor Røde Kors samler inn pengene.

— Vi regner med at de fleste påsketuristene har dratt til fjells i løpet av torsdagen, sier Ina Rebecca Nordhagen fra Søgne Røde Kors.

Hun var stasjonert på Moisund skjærtorsdag

Dagsrekord Ifølge talene fra Røde Kors er fredag før palmehelga den største utfartsdagen. I år satte de tidenes dagsrekord med 104 000 kroner på denne ene fjellsikringsporten.

Den nest beste dagen var onsdag før skjærtorsdag, mens den tredje beste dagen var palmelørdag.

— Halvparten av pengene går til Røde Kors sitt fjellsikringsfond, mens halvparten går til de lokale lagene som samler inn pengene, sier Lunde.

I løpet av påskeutfarten har omkring 50 Røde Kors-medlemmer fra Søgne, Songdalen, Kristiansand og Vennesla stått i fjellsikringsporten ved Moisund. Mandal Røde Kors har betjent porten på Kylland.

— Fjellsikringsfondet brukes til å kjøpe topp utstyr til å utføre redningstjenesten vår i fjellet. I tillegg bruker vi penger til å kurse Røde Kors-mannskapene.

Røde Kors lagene er stasjonert på følgende steder i påskefjellet:

  • Mandal RK: Ljosland

  • Søgne RK: Bortelid

  • Kristiansand RK: Hovden

  • Vennesla RK: Brokke

  • Lista RK: Knaben

  • Songdalen RK: Skulle vært på Eikerapen, men der er alt avlyst på grunn av tidlig vår og snømangel. Derfor er disse mannskapene hjemme denne påsken.