Foto: Frelsesarmeen

KRISTIANSAND: — Jeg har aldri vært så flau og forlegen. Fikk ikke fram et ord da jeg ville takke, sier Marie Aabel.

Som omtalt i Fædrelandsvennen for et par uker siden, hadde den spreke kvinnen et helt spesielt ærend da hun ble med en gruppe fra Frelsesarmeen til Ungheni i Moldova i påsken.

Marie Aabel skulle være med på innvielsen av Frelsesarmeens splitter nye senter i byen, en base hun selv i aller høyeste grad har medvirket til realiseringen av.

1,4 millioner kroner

Selv ønsker hun minst mulig snakk om det. Men faktum er at Marie har gitt rundt 1,4 av de 1,7 millioner kronene senteret har kostet. Resten er penger fra minnesamvær etter Irmelin Holme og et bidrag fra Frelsesarmeen i Kristiansand.

Som takk for gaven utnevnte borgermesteren i Ungheni Marie til æresborger av byen og overrakte en gedigen vase som tegn og takk.

Av Frelsesarmeens territoriale leder i Øst-Europa fikk hun en vakker statuett, en utmerkelse som henger svært høyt.

I tillegg vanket håndvevd veggteppe, utskåret trefat og linduk.

— Alt jeg har gjort, er jo bare å gi videre noe jeg selv har fått som arv. Gavene er jo flotte. Men de gode klemmene fra takknemlige mennesker varmet aller mest.

Flere prosjekter

Som enke og barnløs synes Marie Aabel det er rikt å kunne gi til noen som har svært lite fra før.

— Det er takket være mennesker som Marie at Frelsesarmeen får gjort det vi gjør, sier Ida Karin Eide, som var med på turen og som sammen med sin mann leder armeens arbeid i Kristiansand.

Marie Aabel har forresten gjort mer i fattige Moldova. Da hun besøkte landet for to år siden, ryktes det at huset til offisersfamilien i den lille byen Riscani nord i landet, var nær ved å råtne av sopp.

— Jeg hadde nettopp overført noen penger til Frelsesarmeen, og tenkte at denne familien bør bo bedre.

Marie v il ikke si det selv. Men hun ga 40.000 kroner. Og armeen la på et par hundre tusen til. Dermed har også Riscani en god base for Frelsesarmeens arbeid og et godt hjem for basens arbeidere.

Det fikk Marie Aabel se med egne øyne da hun tok turen til Biscani siden hun likevel var i Moldova igjen.

— Hva er så ditt neste prosjekt?

— Herren legger nok noe til rette.