KRISTIANSAND: Idrettssjefen i Kristiansand kommune har lansert en levekraftig idé om å legge den planlagte ishallen på Idda i fjell.

— Bystyret har jo vedtatt at det skal bygges en ishall, så nå gjenstår det kostnadsberegninger og planutredninger før en konkret dato kan settes, sier sivilarkitekt Maria Kielland Krag i byutviklingsavdelingen i Kristiansand kommune. Byggestart i 2007 er likevel forventet.

Dermed er nødvendigvis Norsk Ishockeyforbund og Curlingforbundet interessert i mulighetene for sine idretter i Kristiansand.

— Kristiansand vil jo være et naturlig nedslagssted, sier formann i norsk curlingforbund, Morten Tveit, til fvn.no. Han forteller at Kristiansand er på ønskelisten over etableringssteder for nye curlingmiljøer. Bærum, Bergen, Bjugn og Narvik er steder som får nye baner i løpet av 2006/2007. — Kristiansand, Tromsø og Tønsberg står på listen over " sannsynlige byer". Vi har et ønske om å komme oss kysten rundt til de forskjellige innendørsanleggene, ikke bare eksistere som en sport på de tradisjonelle høyfjellsstedene, sier Tveit.

- Vi skal stå først i køen

Tom Erik Robstad (34) fra Nodeland og Tor Steinar Guttormsen (34) fra Hamresanden stiller i så fall umiddelbart på trening dersom curling kommer til byen.

— Vi skal stå aller først i køen når hallen åpner, lover de to. Helt siden Pål Trulsen & Co gjorde det stort i OL, har de syslet med tanken på å sette i gang med den spennende idretten. Robstad ringte curlingforbundet og forhørte seg om mulige treningssteder.

— Da fikk jeg til svar at nærmeste bane lå i Skien. Det er litt langt å reise, sier han.

For Tom Eriks del er det Pål Trulsens fortjeneste at curling-interessen er vakt.

— Dessuten er det jo en lav terskel for å sette i gang. Du trenger jo bare å komme deg ut på isen og begynne å sette stener. En sport for alle, sier han.

Guttene spiller bedriftsfotball til vanlig, og Tom Erik er i tillegg aktiv golfspiller. Men de vil ikke akkurat karakterisere Kristiansand som verken vinteridrett-eldorado eller nisjeidrettenes navle.

— Nesten all type vinteridrett ligger jo brakk her i Kristiansand, så det hadde vært utrolig kjekt med en ordentlig ishall, sier han og legger til:

— For det hadde jo vært greit med litt bedre gli enn det Bystranda kan by på.

Snart klare planer

— Planene for Idda er under utarbeidelse. Vi venter på en rapport fra Multiconsult. Men i løpet av september/oktober vil saken tas opp til en førstegangsbehandling. Da vil også de første planskissene for Idda foreligge, sier Maria Kielland Krag i byutviklingsavdelingen.

Norges Ishockeyforbund har gitt tydelige signaler på at de ønsker ishall i Kristiansand, uavhengig av lokalisering. Det betyr at 12 millioner kroner ligger og venter dersom kommunen klarer å bli enige om restfinansieringen.

Da Gjøvik fjellhall ble bygd før Lillehammer-OL, var prisen 145 millioner. En fjellhall i Kristiansand vil ikke bli så dyr.