KRISTIANSAND: — Veiarbeiderne skal ha ferie i tre uker fra og med lørdag, og derfor blir det ikke nattestengt i den perioden, forklarer byggeleder for utbedringen av Flekkerøytunnelen, Martin Folkestad.

Fortsatt mørklagt

Selv om tunnelen for en periode blir døgnåpen, vil det fortsatt være provisorisk belysning i tunnelen.

— Vi har revet ned alle de gamle lampene og kan ikke skru på lysene før alle de nye lampene er på plass, forklarer han.

Vegvesenet har ved begge innganger montert opp ekstra belysning, for at overgangen ikke skal komme så brått på bilistene.

— Det er også skilt som advarer mot den svake belysningen til ferierende bilister som ikke kjenner forholdene i tunnelen, sier Folkestad.

Daglige kontroller

Det har også blitt satt opp skilt som advarer mot glatt veibane, men Folkestad kan ikke si noe om det er arbeidet som har forårsaket dette. Han legger til at veiarbeiderne har ansvar for å strø veibanen hvis den blir for glatt.

— I ferieperioden vil det også være noen som kjører daglig gjennom tunnelen for å kontrollere at veibanen er i orden. Både føret, belysning og eventuelle hull i veien vil bli holdt øye med, sier han.

Folkestad lover også at alle hull i veien vil bli tettet igjen før arbeiderne tar ferie.

Fartsgrensen gjennom tunnelen vil være den samme som i dag; 30 kilometer i timen ved inngangene og 50 kilometer i timen gjennom resten av tunnelen.