MANDAL: — Vi må jo forholde oss til det mandatet vi har fått fra bystyret; nemlig å vurdere kulturhuset sammen med bro. Likevel ligger det jo i bakhodet at broa kanskje ikke kommer, sier sekretær i Halse Eiendom, Jan Willy Føreland.

I går hadde han julekvelden på forskudd da han pakket opp alt materiellet fra de fem arkitektkontorene. De har fått 250.000 kroner hver til å planlegge den nye bydelen og broa.

— Nå blir alt sammen stilt ut i bystyresalen fram til omkring 14. desember. Vi ønsker at folk skal komme og si sin mening om dette. Dette er et kjempeprosjekt i Mandal, som alle skal få si sin mening om, sier han.

Bedømmelseskomiteen skal innen jul bestemme seg for hvordan kulturhuset skal se ut.

— Vi står fritt til å plukke fra alle forslagene, sier Føreland.

Deretter går komiteen i dialog med investorer, blant annet når det gjelder hotelldrift.

— Til våren vil vi legge fram en pakke for bystyret, med all økonomi inkludert, sier han.

Parallelt med dette går brodebatten. I januar bestemmer bystyret seg for om de vil ha folkeavstemning. Vil de det, kan det forkludre planleggingen.

  • Kommer vi i en situasjon der broa tas ut, må hele reguleringsplanen gjøres om - noe som jo forsinker prosessen. Men vi vil fortsatt sitte med et forslag til kulturhus som vil bli brukt videre, sier Føreland.

Her er forslagene:

ØY: Arkitektene i Niels Torp vil fordyre broa kraftig ved å plassere en øy midt ut i elva. FORSLAG: NIELS TORP AS

TRADISJONELT: Slik tenker arkitektene i LPO seg kulturhus og bro. FORSLAG: LPO

FYRLYKT: L2 arkitekter IN'BY ønsker et kulturhus i stort sett glass som kan lyse i mørket — som en fyrlykt. FORSLAG: L2 ARKITEKTER IN'BY

BUEN: Dette forslaget kalles for Buen, der det er mulig å gå opp på selve kulturhuset. FORSLAG: Aritektfirmaet 3XN Hva mener du? Diskutér her!