FLEKKEFJORD: — Vi skulle startet med søket i dag, men vi får vi ikke startet før tirsdag morgen, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Grunnen er at riggingen av miniubåten har tatt lenger tid enn planlagt. Avstanden fra der miniubåten blir rigget til stedet søket skal foretas skal også være medvirkende årsak til at søket er utsatt et døgn.

Søket vil dermed starte klokken 08 tirsdag, ifølge Arnesen.

I helgen endret politiet status på leteaksjonen etter den 21 år gamle tyskeren. På bakgrunn av etterforskningen så langt, og fordi politiet og frivillige har lett grundig i området rundt der bilen ble funnet, antar nå politiet at mannen er omkommet.

Lørdag og søndag søkte letemannskapet på overflaten av Sirdalsvatnet med båt uten resultat. Letingen i terrenget ble avsluttet fredag, etter at mannskap fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvarets innsatsgruppe hadde søkt mellom Sirdalsvatnet og fylkesgrensa til Rogaland uten resultat siden forrige mandag. Også hunder fra Rogaland politidistrikt og Norske Redningshunder har bidratt i letingen.

— På land anser vi oss foreløpig som ferdige. Vi har søkt grundig i området der mannen forsvant, opplyste operasjonsleder Bård Austad lørdag morgen.