KRISTIANSAND: — Vi har et kjempeproblem! Klokken 08 i dag tidlig var en entreprenør uheldig og gravde over hovedvannledningen som forsyner husstandene nord for jernstøperiet, sier Knut Helmer Kristensen i Ingeniørvesenet til fvn.no.

— Bruddet på vannledningen, som er omlag 30-40 centimeter i diameter, ligger på et vanskelig sted, under en bekk og halvveis inn under veien. Det blir nok en regning i 100 000-kroners klassen til entreprenøren når vi er ferdig med å utbedre skaden, tror Kristensen.

Dermed fikk kommunen utover ettermiddagen mandag store problemer med å levere vann til samtlige husstander på Strai, Aukland, Mosby og Høietun. Derfor har kommunen satt igang en kriseløsning med å tappe vann fra Lonane, som ligger ved Aurebekk.

— Vi forsøkte først å koble til to brannslanger for å levere vann, men det holdt ikke. Vi har også et vannbasseng på Høietun som ble satt i drift. Men heller ikke denne vannposten klarer å holde unna vannbehovet på så varme dager. Vi jobbet på spreng for at ledningene ikke skulle gå tørre, men nå har vi kontroll, sier Kristensen.

Vannleveringen fra Lonane ble igangsatt klokken 13.15 mandag ettermiddag. Ingeniørvesenet håper å ha fikset hovedledningen i løpet av natt til tirsdag, senest tirsdag formiddag.

Vannledningen ble ødelagt i forbindelse med bygging av ny gang og sykkelsti fra Dalane til Strai på riksvei 9 nord for Kristiansand.

— Folk vil oppleve et brunt vann med mye klorsmak inntil videre. Vi beklager problemene på det sterkeste, sier Kristensen.