FARSUND: Båten veltet da to voksne var på båttur sammen med en gutt og en jente på tre år, samt en jente på sju år. Ulykken skjedde om lag 20 meter fra land mellom øyene Ullerøy og Vikilen sørøst for Farsund.

De to voksne og det eldste barnet kom seg rimelig raskt opp til overflaten, mens tvillingene på tre år var borte. De var fanget under båten, ifølge politiet.

Ukjent årsak

— Vi vet ikke årsaken til at båten gikk rundt. Det var fint vær og lite sjø. Faren til barna har heller ikke noen forklaring. Han kan ikke si om det har vært en strømsjø eller noe lignende, sier lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, til fvn.no.

Faren til barna har mandag vært inne til avhør ved Farsund politistasjon. Redningsmannskapet har tidligere mandag fortalt til fvn.no at ingen om bord i båten hadde redningsvest , men dette hevder nå Unhammer er feil.

— Alle hadde redningsvest på seg. Det gjorde at barna ble fløt opp og ble fanget inne i den veltede båten. Gutten har sagt at han var inne i en hule, mens jenta vet vi ikke om hadde luft, sier Unhammer, og erkjenner at det er et paradoks at redningsvestene var nær ved å ta livet av barna.

Ferdig etterforsket

Gutten ble reddet etter kort tid, mens det tok flere minutter før jenta fikk hjelp. Begge var ved bevissthet da de ble brakt i land. Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen på Sola brakte både barna og foreldrene til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— Det ser heldigvis ut til å ha gått bra med begge, sier lensmann Unhammer.

Politiet har ikke funnet at noen kan lastes for ulykken.

— Saken er så godt som ferdig etterforsket fra vår side. Det som skjedde var en uforutsigbar hendelse, og det som ble gjort etterpå var det som måtte gjøres, sier lensmannen.

Båten var en jolle på 14 fot. Faren og barna er hjemmehørende på Vestlandet, men var på familiens hytte i Farsund da ulykken skjedde. Den andre voksne i båten var en fetter av faren fra Tyskland.