"Siden dere gir meg anledning til å mene at dette er et usaklig innlegg så gjør jeg det.

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at dere kan forsvare Gittmarks dumme medieutspill og personangrep for så å legge ansvaret over på meg. Slikt vil jeg ikke finne meg i!

For en tid siden sendte jeg et brev om at "redaktørene også har et ansvar" og la meg presisere. Det har dere! Ta det frem og les det en gang til!

Dersom Fædrelandsvennen ønsker at Agder skal ha gjennomslag sentralt burde dere slaktet Gittmarks personangrep! Det er jo hele opptakten til denne fokusen!

Jeg er også overbevist om at dersom dere driver litt undersøkende jounalistikk så vil dere finne ut at jeg (Rolf Terje Klungland), faktisk er en av de som har størst gjennomslag i regjeringen og i Stortingsgruppen. Noe annet har jeg heller aldri sagt! SJEKK DA VEL! Gjør nå en grundig journalistisk jobb! Send folk til Oslo for å oppleve virkeligheten her i en periode. Det har dere råd til!

Tror dere virkelig at de politiske resultatene kommer av seg selv?

Fakta:

Gittmarks utspill i sommer om "lettvektere" i Arbeiderpartiet fra Agder, har selvsagt bare en hensikt! Han vil i media for å fremheve seg selv. Det samme gjelder selvsagt også hans utspill mot Henning Skummsvoll (FrP).

Det siste utspillet om leder av Agderbenken har også den hensikt! På benken har vi aldri gjort slik før! På politiske saker har vi gjort det, men aldri på personer.

I mange andre fylker får de ikke benkemøtene til å fungere fordi de mener at det er det største partiet som skal ha ansvaret for benken. Med nye folk som ikke er kjent med Stortingets arbeidsform kan det være et problem. Derfor har den som har lengst tid på Stortinget tatt på seg det ansvaret på vår benk og det har fungert! Gittmark vil endre på det! Uten å ha diskutert det med meg, eller benken, men gjennom å gå ut i media.

La meg si det sånn: Dersom noen andre vil ha jobben er jeg mer enn fornøyd, men da skal det gå ordentlig for seg!

Problemet etter Gittmarks utspill er selvsagt at dette gjør saken vanskelig. Hvem vinner? Gittmark eller Klungland?

Dersom det er en vinner må det jo også være en taper, da har jo dere noe å kose dere med i årene fremover! Som dere nå oppfatter har jeg også lært litt om hvordan dere tenker!

Vel, min tanke som politiker er at: Taperen uansett blir Agderbenken og vår landsdel, det beklager jeg mer enn noen!

Det overrasker meg at Fædrelandsvenne lar seg lure på denne måten, av en ung uerfaren politisk broiler som aldri har vært ute i arbeislivet og som etter sigende kjøpte leilighet for sine konfirmasjonspenger, og som i dag er millionær. I mine kretser kalte vi slike for "sossegutter".

Jeg skal nok greie meg. Jeg har stått ann a før. Men&.: Redaktørene også har et ansvar!

Rolf Terje Klungland som er plassert i sandkassen — der det singler i glass!"