KRISTIANSAND: — Vi er størst fordi velgerne setter pris på pålitelighet, forutsigbarhet og seriøsiet, sa Per Sigurd Sørensen til Fædrelandsvennen etter valget tirsdag.

- Definerer du det å danne storkoalisjon med et sosialistisk parti som Arbeiderpartiet som et av Høyres forutsigbare trekk?

— Hvis en går tilbake og ser hvordan Høyre har samarbeidet i de store sakene, så vil du se at det er med Krf og Ap. Så det er en formalisering av noe som har vært praksis i byen i flere år, sier Sørensen om koalisjonen til fvn.no.

Har blitt kritisert av velgere og partimedlemmer Tilbakemeldingene har ikke uteblitt etter at samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet ble formalisert etter endte forhandlinger i går kveld.

Se video: - Helt på trynet

— Jeg har fått noen som synes at dette er helt forferdelig, men den store massen er veldig positiv og sier at dette er på tide, sier Sørensen.

I går mottok han partiutmeldinger på stedet hvil via sms. Også flere av fvn.nos lesere diskuterer den nye storkoalisjonen på nett .

— Det var vi forberedt på, men samarbeidet med Arbeiderpartiet begynte for åtte år siden og har blitt den store samarbeidsløsningen i denne byen med Kristelig Folkeparti som en viktig medaktør, sier Sørensen.

Han mener velgere ikke har noen grunn til å bekymre seg for hva slags politikk det nå er som blir gjeldende i Kristiansand.

Enighet om de store politiske linjene

— Vi har fortsatt våre særegenheter og saker som vi kommer til å stå for, og som også kommer til å skille oss, men de store linjene for byen er vi enig om og har vært enige om i mange, mange år.

Det viktige er å bli enige om hva en er enig og uenig om mener han.

— Så enten kan vi parkere de sakene, legge de til sides, eller bli enige om at der går vi hver vår vei, sier Sørensen.

- I hvilke saker vil Arbeiderpartiet og Høyre gå hver sin vei?

— Der vi tradisjonelt sett har hatt størst avstand partiene imellom er innenfor bruk av valgfriheten og private løsninger innenfor helse og omsorgssektoren. I tillegg er det det grunnleggende synet vi har på eiendomsskatt. De uenigheten vi har der, tror jeg kommer til å bestå, svarer Sørensen.

Han mener lokalpolitikk handler mer om å finne praktiske løsninger enn om politisk ideologi.

- Handler om å finne praktiske løsninger - Du får ikke de store ideologiske skillene i lokalpolitikken som du får i nasjonalpolitikken, det får du ikke, sier Sørensen og eksemplifiserer:

— Her er det skal vi bygge kulturhus eller ikke, skal vi bygge en ny svømmehall, eller ikke. Det er ikke mye ideologi over det å bygge en svømmehall, ler Sørensen.

Han føler seg trygg på samarbeidet og tar ikke noe selvkritkk. Han håper heller at de som nå er skeptiske vil se at dette er en god løsning. Og han er klar på hva som blir Høyres politiske fokus de fire neste årene.

— Jeg tror det viktige vi skal gjøre er å rette fokus mot de gruppene som faller utenom og som ikke har sterke talsmenn. Og det å gjøre byen til en stolthet. Det skal vi få lov til å gjøre og ikke bare snakke om det triste og leie, sier ordfører Sørensen.