MANDAL: På grunn av altfor høy fart mistet 24-åringen kontrollen på bilen på vei ut fra Tregdeveien i retning Mandal og fortsatte i stedet tvers over veibanen, over sykkelstien og havnet 20 meter ut på et jorde.

Nå er han dømt til å betale 10.000 kroner i bot for villmannskjøringen og kan også se langt etter førerkortet det nærmeste året.

Distrahert av beruset kamerat Mannen har forklart for retten at han ble distrahert av sin berusede kamerat som gang på gang tok tak i rattet og fikk bilen til å skjene. Han mener selv at han ikke kjørte mer enn 10 km/t over tillatt fartsgrense, mens retten har konkludert med at han må ha holdt rundt 110 km/t i 60-sonen.

Holdt på å krasje

Et vitne i en møtende bil så 24-åringen og kameraten komme ut på veien, og har forklart at han måtte svinge ut på en sidevei for å unngå en front mot front-kollisjon. Bilen skjente deretter videre over sykkelstien, og da vitnet snudde seg rundt så han den stående utpå et jorde ca 100-200 meter lenger bort.

Før episoden i Mandal hadde 24-åringen allerede fått førerkortet beslaglagt, og dømmes derfor også for å ha kjørt uten gyldig førerkort.