Les også: Sterk vind stoppet Silvia Ana mandag

KRISTIANSAND: Det er grunnet sterk vind at Silvia Anas overfart tirsdag morgen må innstilles. Også mandag måtte kveldsoverfarten kanselleres.

— Christian IV skulle gått klokken 08.15, men vi holder den igjen nå slik at de som har bestilt tur med Silvia Ana blir kjørt med den, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

Passasjerene som skulle tatt Silvia Ana fra Hirtshals mandag kveld ble overført til Christian IV. Det var imidlertid ikke alle som fikk plass. Disse blir nå tatt med til Kristiansand med Christian IV klokken 13.45. Master Cat 3,5 time forsinket Master Ferries' ferje Master Cat skulle gått fra Kristiansand klokken 07.30 tirsdag morgen, men avgangen ble utsatt til klokken 11. — Jeg tror ikke det blir noen forsinkelser tilbake. Jeg er nesten sikker på at at rutene går normalt i kveld, sier Svein Olaf Olsen, markedsdirektør i Master Ferries.

Ettermiddagsavgang med Silvia Ana også usikker Silvia Ana skal normalt også gå fra Kristiansand til Hirtshals klokken 17. Det er fortsatt usikkert om denne overfarten kommer til å gå.

— Vi håper det legger seg litt. Det ser ut som om uværet er på vei forbi. Men det er veldig vanskelig å forutsi. Kapteinen vil ta avgjørelsen et par timer før avgang, sier Odd Grønberg.

Dersom Silvia Ana skulle bli kansellert også tirsdag ettermiddag, vil passasjerene få tilbud om å bli med Christian IV fra Kristiansand klokken 19.15. — Det er det som er det heldige med situasjonen - vi har Christian IV ved siden av, og har mulighet til å overføre passasjerer til den, sier Odd Grønberg, som lover at alle passasjerene skal få plass på storferja tirsdag.

PS! Color Line har for tiden tekniske problemer med sin hjemmeside. Passasjerer kan dermed ikke regne med å få oppdatert ruteinformasjon der. Fvn.no vil imidlertid holde sine lesere oppdatert med ruteendringer tirsdag.