MANDAL: Konsertene var veldig vellykket, særlig lørdagens konsert med Bonny M. Aldri har det vært så mange mennesker på Gierts Karis plass i Mandal. Lørdag kveld var ungdomsfylla skjemmende i bybildet. Atle Homme benekter dette.

— Det var mindre ungdomsfyll i år enn tidligere, og politi og vakter hadde kontroll, sier festivalsjefen.

VM i rekepilling Lørdag formiddag var det duket for den tradisjonelle verdensmesterskapet i rekepilling under skalldyrfestivalen i Mandal. Konkurransen var spennende og beinhard. Byens egen ordfører Åse Lill Kimestad, idrettspresident Tove Paule, fjorårets vinner Frode Jensen og moromann Odd Finn Pedersen fra Flekkerøy deltok.

Rekepilling har vært et fast innslag i Skalldyrfestivalen i Mandal gjennom en årrekke. Deltakerne får utdelt 22 reker, som de skal pille raskest mulig. Kokke-Lars var dommer, og han la vekt på tid, helhet og renhet på rekene. De måtte være hele og feilfrie for rogn og skall.

— Rekepilling blir egen olympisk gren i OL i Tromsø i 2018, erklærte idrettspresidenten entusiastisk.

Seieren gikk til fjorårets vinner Frode Jensen (28) fra Søgne, med ny verdensrekord på utrolige ett minutt og 16 sekunder. Andreplassen gikk overraskende til publikumsmaskot Odd Finn Pedersen med ett minutt og 59 sekunder.

— Jeg er kjempefornøyd i år som i fjor, smiler vinneren.

Ikke lenger Idol-Tone

Under skalldyrfestivalen fredag kveld holdt Tone Damli Aaberge konsert i Mandal. Gierts Karis plass i Mandal sentrum var fylt til trengsel av begeistrede tilhørere. Fansen hadde med plakat, der det sto «we love you idol Tone».

Hun sang låter fra begge albumene sine, i tillegg til velkjente Idol-slagere. Fansen var godt fornøyd.

Den tidligere Idol-stjernen mener nå hun er over Idol-stadiet og er blitt profesjonell.

— Jeg føler ikke jeg har et spesielt Idol-stempel lenger, jeg er nå Tone Damli Aaberge, og ikke bare Idol-Tone.

Selv om konserten var preget av et ungt publikum, mener artisten hun har fans i flere aldersgrupper.

— Jeg føler jeg har et bredt publikum. Musikken min appellerer til de voksne, men tror at de fleste unge stammer fra Idol-tiden, og det liker veldig jeg godt. Og det er derfor mange forbinder meg som kun en fjortisartist.

Utseendet hennes har fått mye oppmerksomhet i media.

  • Det er helt i orden, det er ingen ulempe, sier hun.

Når det kommer ny plate kan hun ikke svare på.

— Men ny plate blir det garantert, og da skal jeg overraske igjen. Jeg har ikke hastverk, jeg lever fortsatt godt på plata jeg ga ut i mai.

Popartisten har aldri vært i Mandal før, men trives i byen.

— Det er idyllisk her og jeg elsker skalldyr.