BIRKENES: — Etter en roligere periode med varmt vær har de siste dagers kulde gitt fulle feller igjen. Nå må en passe på, advarer Hauge.

Etter at Fædrelandsvennen omtalte museinvasjonen i Birkenes kirke for to uker siden har Hauge fått gode råd og vink for musejakt fra hele landet.

**Se videoer:

Museinvasjonen i Birkenes kirke

Museinvasjon på Sørlandet**

Bøtte

— Det mest makabre var å bruke hammer, eller stekepanne for å treffe bedre, sier Hauge, som til nå har hatt mest sans for gammeldagse trefeller og gift.

Men nå jobber han for å utvikle en bøttefelle, der musa må «gå planken» for å få tak i ostebiten som henger over bøtta.

— Et annet tips er å strekke plast over bøtta og lage et hull slik at musa faller oppi bøtta med vann i, sier kirketjeneren, som mener musejakt ikke behøver å være kjedelig.

Moro

— For meg er det blitt himla morsomt. Her om dagen tok jeg en pilende mus med støvsuger. Men musa hoppet ut igjen like levende da jeg åpnet støvsugeren, forteller Hauge.

Hissige mus har gnagd i stykker fire toner i kirkeorgelet og en rekke konfirmantkapper i Birkenes kirke. Nå tømmer Hauge fellene tre ganger om dagen. I går ved 12-tiden gikk mus nr. 352 i en av fellene.

Kremasjon

Musene legges på «lit de parade» før de havner i Hauges spesielle musekrematorium.

— Jeg kremerer en gang i uken, i ei tønne ved kirkegården. Først fyrer jeg opp med papir og plastikk, så kaster jeg muselikene i tønnen, sier Hauge.

Kirketjeneren mener brenning av muselikene er greiest for å hindre smitte og plagsomme katter og fugl.