OSLO/KRISTIANSAND: Kripos og Politidirektoratet diskuterer muligheten for å nekte utenlandske medlemmer av de beryktede mc-gjengene Outlaws, Hells Angels og Bandidos innreise til Norge, melder NTB.

Foranledningen til utspillet er helgens fest i Kristiansand, der 150 gjester, inkludert Bandidosmedlemmer fra en rekke europeiske land, var samlet for å markere femårsjubileet for etablering av avdelingen på Sørlandet.

– Det er et høyaktuelt tema. Alle land vil gjerne gjøre det vanskeligere for miljøer å organisere seg, sier Storberget til NRK.

Justisministeren ser gjerne at gjengene blir stoppet før de begår alvorlig kriminalitet.

LES OGSÅ: Bandidos festet på Løa — Ble møtt av politiet

I går ble etter alt å dømme en større narkoleveranse hindret fra å nå frem til femårsjubileet til Bandidos MC South County Kristiansand.

Mange flere klubber Det er fem år siden Politidirektoratet la fram en plan for hvordan MC-gjengene skulle bekjempes. I dag er det 11 flere klubber enn den gang.

Antall medlemmer har de siste fem årene økt fra 136 til rundt 220 medlemmer i de fire største MC-klubbene, skriver VG.

I Canada stanses alle utenlandske medlemmer i kriminelle gjenger på grensen. Nå vurderer sentrale personer i Kripos og Politidirektoratet muligheten for å innføre samme praksis i Norge, skriver Aftenposten.

Norske myndigheter bortviser i dag kun medlemmer dømt for alvorlig kriminalitet.

65 prosent er dømt

– Canadas filosofi er at de som går inn som medlem i Bandidos eller en annen MC-gjeng, vet det er et brorskap av kriminelle. I Norge er 65-75 prosent av medlemmene i Outlaws, Hells Angels og Bandidos straffedømt.

Vi foretar nå juridiske betraktninger for å se på et slikt grep overfor gjengene. Saken har sine prinsipielle sider, sier Atle Roll Mathisen, sjef for taktisk etterforskning i Kripos.

HEMMELIG BANDIDOS-FEST

NEI TIL BANDIDOS

— ET VOLDSOMT DILEMMA