BIRKENES: — I ei lita bygd kan en ta hånd om problemene i starten. Hvis du redder en ungdom fra å begynne med stoff og kriminalitet kan samfunnet fort spare 20 millioner kroner, mente lensmann Ole Gustav Henriksen.

Sommerstengt

– Nærpolitiet er viktig og det forebyggende arbeidet lønnsomt. Politiet må ha nok ressurser til å stanse den neste Toska. Da sparer du enda mer, svarte Solberg, som lovet å bøte på problemet om hun bare kommer i regjeringsposisjon.

Birkenes lensmannskontor skal i fire sommeruker avgi ressurser til politiet i Lillesand. Kontoret i Birkenes blir dermed bare fredagsåpent.

Erna Solberg hadde ikke noe forslag til strakstiltak for å redde det vesle lensmannskontoret fra sommerstengning. Men Solberg mener en omfattende politistudie på lengre sikt kan redde politiets ressursmangel og manglende tilstedeværelse etter den mislykkede politireformen.

— Vi mener økt bruk av politistudenter og politireserven kan løse en del av ressursmangelen, men dette har vi tatt opp med justisministeren tidligere, sa Erna Solberg på en liten pressekonferanse utenfor lensmannskontoret i dag.

Videre til Lillesand

— Det er hyggelig at toppolitikere tar turen til oss for å se hvor skoen trykker, sier en noe bekymret lensmann Ole Gustav Henriksen.

Etter besøket på lensmannskontoret og ordfører Harald Vestøl i Birkenes, dro Erna Solberg videre til Lillesand for å høre om det det forebyggende arbeidet politi, skole og kommune driver. Dette er også et arbeid som lider under knappe politiressurser.

Høyres statsministerkandidat skal også besøke byggeplassen for det nye universitet i Grimstad. Teamet for besøket er det faktum at JBU Eiendom er første aktør i Norge som bygger nytt universitet.

Hos skipsreder Johan Jørgen Ugland i grimstad skal Erna Solberg spise lunsj, takke for pengestøtte og snakke om rederiskatt.

Under sitt besøk på Sørlandet vil også Erna Solberg ta seg tid til å besøke Plankemyra bo- og omsorgssenter i Arendal og Arendal bo- og rehabiliteringssenter.

I følge timeplanen skal Erna Solberg få innblikk i lokale utfordringer innen rehabilitering og si litt om hva som er viktig i ha med i en nasjonal plan for dette fagområdet.

Med på Erna Solbergs lille valgkampturne er leder i Aust-Agder Høyre, Svein Harberg, som også er førstekandidat til Stortinget og gruppeleder i fylkestinget. Også en rekke andre lokale høyrefolk slutter seg til underveis.