KRISTIANSAND: To timer etter at sjåføren i Bussen AS ble ranet, pågrep politiet den ene 15-åringen. Han spaserte da langs veien ikke langt unna stedet der bussjåføren ble ranet.

Natt til lørdag ble to gutter på 16 år arrestert. – De to 16-åringene er avhørt og sjekket ut av saken, opplyser overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Lørdag ettermiddag ble den andre 15-åringen pågrepet. I avhør har begge tilstått ranet, og begge er løslatt av politiet.

– De to guttene hadde tatt bussen fra byen og fulgt med helt til endestasjonen på Ålefjær hvor bussen snudde. Da de nærmet seg Justvik ble det trykket på stoppsignalet i bussen, og de to gikk fram til sjåføren. Det ble da tatt fram en pistolliknende gjenstand, antakelig en slags softgun. Samtidig ble bussjåføren tvunget til å gi fra seg bussveska, som inneholdt et par tusen kroner. Guttene forlot deretter kjøretøyet, og det ble slått ransalarm, forteller Hansen. Politiet har ved søk i terrenget langs veien funnet bussveska. Våpnet som skal ha vært brukt, var inntil i går ettermiddag ikke funnet. Politiet gjennomfører søk langs veien med politihund.

Begge de to unge guttene var delvis tildekket da ranet ble gjennomført. Flere vitner i bussen så ranet og bidro til at politiet raskt oppklarte forbrytelsen. Begge ranerne har ifølge Geir Hansen tidligere vært i kontakt med politiet på grunn av straffbare forhold.