KRISTIANSAND: Tirsdag ettermiddag meldte en båteier fra til politiet om at han var blitt frastjålet en Yamaha 115-hesters påhengsmotor ved Hånesbukta. Da politipatruljen kom til stedet oppdaget de at flere påhengsmotorer var borte. Etter å ha kikket litt rundt i området fant de ut at det trolig dreide seg om sju påhengsmotorer som var blitt stjålet.

— Vi har siden da mottatt flere anmeldelser fra båteiere som har blitt frastjålet påhengsmotorene sine, opplyser politietterforsker ved Randesund politistasjon, Frode Vang, til fvn.no.

I alt har politiet registrert ni anmeldelser på stjålne påhengsmotorer fra Hånesbukta, og i hvert fall like mange fra Holterona småbåthavn.

— De aller fleste har skjedd nå i slutten av april, men det er også to saker fra mars og en fra februar, sier Vang.

De aller fleste påhengsmotorene som er blitt stjålet er på over 100 hestekrefter.

— Den ene som er blitt registrert er på over 200 hester, forteller han.

For å få med seg så store motorer er det naturlig å tro at tyvene må ha tatt i bruk en kran eller en slags heisanretning. I 2007 skrev fvn.no om en øst-europeisk båtmotorliga som herjet på Sørlandet . På spørsmål om politiet tror at det kan være snakk om en bande fra Øst-Europa som står bak disse tyveriene, sier Vang følgende:

— Vi har ingen konkrete mistenkte enda, og har heller ikke noen spor å gå etter foreløpig. Så din gjetting blir like god som min.

Han oppfordrer folk som kan ha tips i saken, eller som har observert noe mistenkelig i de aktuelle områdene, om å ta kontakt med politiet i Randesund.