KRISTIANSAND: – Det virker som de bevisst lar være å fortelle sannheten, sier Nordbø.

Dag Nordbø mener fellesaksjonen «Sammen for byen» slett ikke er en fellesaksjon.

**Les også:

Bymisjonen ikke invitert**

– Gossner sier noe helt annet til meg over telefon enn han gjør i avisen. Han velger å ikke være ærlig i det offentlige, og det provoserer, sier Nordbø.

Det hele startet da Jan Gossner nyttårsaften proklamerte en felleskristen forening for å fremme samarbeid om omsorgsarbeidet blant menighetene i Kristiansand.

Fredag gikk Dag Nordbø ut og sa at han og Bymisjonen ble holdt utenfor, sammen med domprost Helge Schmidt.

«Det er ganske freidig å stille opp foran Domkirkens tårn og gi inntrykk av at dette prosjektet er felleskristelig, når det bare er de som er «rettroende» nok som får være med», sa Nordbø.

Beklaget Gossner ville da ikke kommentere saken, men skrev i et leserinnlegg lørdag at interimsstyret i «Sammen for byen» ikke har utelukket noen. Begrensninger i invitasjoner har vært av «praktisk og organisatorisk art. Disse beklager vi», heter det i innlegget.

Videre skriver han at aksjonen foreløpig bare dreier seg om å samordne bønnegrupper og ungdomsarrangementer.

Til slutt presiserer Gossner, Øyvind Valvik, Truls August Berntsen og John Henry Nøsen at de hadde satt pris på at Nordbø hadde kontaktet Gossner før han gikk til mediene.

– Jeg ringte Gossner umiddelbart etter at jeg ble intervjuet tirsdag. Da bekreftet Gossner at teologiske forskjeller, og særlig det ulike synet på homofilt partnerskap, gjorde samarbeidet vanskelig. Han sa rett ut at Bymisjonen utelukker seg selv fra samarbeid i kirkelige fora. Det må han gjerne mene, men da må han kunne stå for det offentlig også. Når Kirken skal kommunisere med offentligheten er det viktig at vi snakker sant hele veien. Det virker som de bevisst lar være å fortelle sannheten utad, sier Nordbø.

Hvem fjernet seg? Konfrontert med Nordbøs nye uttalelser, velger Gossner å svare på kritikken per e-post. Her sier han:

– Dag Nordbø fortsetter å hamre løs på «Sammen for byen» og meg personlig med sterke og dømmende ord, nå også om uærlighet. I lørdagens avis svarte vi på kritikken fra Nordbø og inviterte til dialog. Vi konstaterer at Nordbø heller velger å bruke avisen til sin enetale. Invitasjonen til dialog, uten mikrofonstativ, står ved lag.

– Vi kan nok samarbeide med alle om å hjelpe mennesker, men i et kristent arbeid som også omfatter, bønn, enhet og evangelisering må det være en felles plattform. Når Nordbø og Bymisjonen velger å propagandere et syn som strider imot det verdidokumentet til «Sammen for byen» står for, sier det seg selv at det blir vanskelig å si at vi står på felles plattform. Men hvem er det som har fjernet seg fra den? skriver Gossner i e-posten.