FROLAND: — Dette er en av de vanskeligste brannen jeg har vært med på å slukke. Det bekrefter også de tre pilotene i brannhelikoptrene. Røyken ligger så tett i området at man klarer ikke å se hvor man skal slukke, sier vakthavende brannmann Ove Frigstad til fvn.no ved midnatt.

Minst 1000 mål Status er ifølge brannmannen at minst 1000 mål skog er svidd av, og flere hytter er gått med. Han kan ikke si helt sikkert hvor mange, men eks-ordfører Aadne K. Mykland, opplyser at rundt 20 hytter er blitt flammenes rov.

— Vi har ikke kontroll på brannen ennå, men har klart å holde unna langs ytterpunktene. Samtidig har det oppstått flere småbranner rundt omkring, sier Frigstad.

Ved 23.30-tiden avsluttet tre brannhelikopter-piloter for dagen. Disse har tirsdag kveld bistått i slukningsarbeidet. To av helikoptrene returnerer til Froland i morgentimene onsdag.

Dramatisk - Det har vært vanskelig og dramatisk å drive slukning fordi vinden har variert så fryktelig. Vi har hatt mange fronter og lange slangeutlegg. Plutselig har brannen blusset opp på steder man har etablert seg. Dermed har vi flere ganger måttet trekke oss ut av områder hvor vi har drevet med slukning, sier Frigstad.

Hele tirsdag ettermiddag og kveld har brannvesenet prioritert å sikre fast bosetning. 20 personer er evakuert til ungdomshuset i sentrum av Mykland. Ingen av disse får reise hjem til husene sine. Enkelte av beboerne får overnatte på leirstedet på Eikeli, mens andre overnatter hos familie.

Nå håper brannmannskapene at vinden vil løye i natt, men Frigstad frykter at vinden tar seg opp igjen onsdag.