IVELAND: — Vi har tatt en person som vi tror står bak brannene de siste dagene. Mannen er pågrepet som følge av et tett samarbeid mellom politiet i Birkenes og i Vennesla, opplyser lensmann Arne Sundvoll i Vennesla.

Mannen har erkjent å ha startet flere av brannene, opplyser politiet.

Politiet skal nå kartlegge omfanget av branner i distriktet, for å kunne avgjøre nøyaktig hvor mange branner den pågrepne kan knyttes til.

— Han har tilstått en rekke branner, sier Sundvoll.

Mannen ble pågrepet ved Vennesla lensmannskontor i dag, fredag. Politiet fant frem til mannen på bakgrunn av vitneobservasjoner, og andre spor som dukket opp i løpet av etterforskningen.

— Han kom hit etter at vi hadde kontaktet ham. Han visste da at han kom til å bli pågrepet, sier Sundvoll.

Gjennombruddet kom etter et møte på Birkenes lensmannskontor i går. Ved å sammenholde informasjon klarte politiet å få hull på saken.

— Vi kom frem til en konkret mistanke, som så ble fulgt opp i dag. Juristen mente det var skjellig grunn til mistanke, og vi kunne dermed foreta pågripelsen, sier Sundvoll.

Ifølge Sundvoll har det vært rundt 16-17 branner i området i løpet av de siste seks ukene. Den pågrepne har innrømmet å ha startet flere av disse, men ikke alle.

Politiet vil fortsette avhør av mannen i løpet av fredagen, og mandag blir han framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett.

Sundvoll utelukker ikke at mannen kan stå bak andre branner i Agder-fylkene de siste dagene.

— Det er altfor tidlig å si noe om dette nå. Videre etterforskning vil kunne avdekke om han står bak flere branner, og om det er flere personer som kan stå bak, sier Sundvoll.