OSLO: — Vi har svært mye mer igjen for å sitte i regjering enn i opposisjon. Regjeringen leverer mye god politikk på lokal velferd. Jeg og partiet har en god dag, sier Haga til NTB.

Hun er spesielt fornøyd med det nye inntektssystemet for kommunene som hun mener vil sørge for en mer rettferdig fordeling av offentlige midler. Og en vekst i frie inntekter på mellom 3,5 og 4 milliarder kroner som kommuneproposisjonen legger opp til for neste år, er hun også godt fornøyd med.

— Kommunene får et solid økonomisk løft på til sammen nesten 7,5 milliarder kroner. Dette er det beste kommuneopplegget på over ti år, med unntak av det helt spesielle året 2006, sier Sp-lederen.

Haga er også tilfreds med opplegget for beskatning av småkraftverk som har vært en viktig sak for partiet hennes. Hun opplever det ikke som noe nederlag at regjeringen har vært så nøktern i oljepengebruken.

— Vi må alle forholde oss til de økonomiske realitetene. Det er krevende å finne det rette balansepunktet for hvor mange penger som skal brukes, men en rente som raser oppover vil være en stor belastning for både Kommune-Norge og privatøkonomien til folk, sier hun.