KRISTIANSAND: — Vi venter storinnrykk i skiløypene i helga. Hvis værmeldingene slår til blir det drømmeforhold, sier daglig leder i Midt-Agder Friluftsråd, Per Svein Holte.

Mange muligheter

Til tross for lite snø i det siste er mange av løypene i regionen fortsatt veldig bra. Noen av de mest bynære løypene har ikke blitt preparert på grunn av mildvær og synger dermed på siste verset.

— Hvis man først må sette seg i bilen ville jeg heller kjørt et kvarter lengre og tatt turen til Vennesla. Jeg hadde selv en tur her tidligere i uken og forholdene er kjempegode. Både Moseidvarden, Naspevarden, Lauvås og Sandrip kan anbefales, sier Holte.

I Vennesla er det også kjørt opp skøyteløyper for dem som ønsker det.

— Skøyting er blitt veldig populært i det siste. På Drivenesheia på Moseidvarden er store deler av løypa kjørt opp med skøytespor, forteller Holte.

Strålende fornøyd

En av dem som benytter seg av skiløypene i Vennesla, er pensjonisten Bjørn G. Johansen fra Hellemyr i Kristiansand.

— Jeg tar en skitur i løypene her så ofte jeg kan. Denne uken har det blitt fire ganger, og jeg må nok opp i løpet av helgen også, sier Johansen.

Han er godt fornøyd med forholdene i løypene.

— Det er en sann fryd. Forholdene er ypperlige. Jeg anbefaler på det varmeste folk å ta turen ut her i helga, sier Johansen.

Evje er best

Per Svein Holte i Midt-Agder Friluftsråd har råd til dem som ikke nødvendigvis må ha preparerte løyper.

— Det finnes fine steder hvor løypene ikke er kjørt opp. Da får man muligheten til å lage sine egne spor, det kan være vel så flott for dem som liker det, sier han.

For dem som er villige til å kjøre litt lengre anbefaler han Evje.

— Evje har nok de beste forholdene i regionen, men det blir jo fort en halvtime lengre i bilen.