KRISTIANSAND: Bildet tyder på at det singlet kraftig i glasshuset hos Messel da han i går gikk hardt ut mot ordfører Per Sigurd Sørensen — fordi ordføreren har posert som svett treningsmodell på et fotografi utstilt på Bakgården Pub.

Selv avviser Messel kategorisk at han har befunnet seg i noe glasshus.

- Seriøst

— Jeg ventet at dere skulle komme med bildet, men det kan overhodet ikke sammenliknes med det ordføreren har gjort. Jeg stilte opp i forhold til en seriøs artikkel i Fædrelandsvennen om hva jeg og partiet ville gjøre for idretten, svarer Messel, som representerte Frp da han lot seg fotografere i 1999. - Kan du ikke like godt innrømme at du er tatt med buksene nede, du har dem jo ikke på engang?

  • Nei, for det er ikke riktig. Jeg stilte opp og forklarte politikk i en avisartikkel. Ordføreren har lekt ekshibisjonistisk modell og henger på en pub. Det er forskjell på det, sier Messel.

Ikke alene

Den erfarne politikeren minner om at de andre gruppelederne for de politiske partiene også ble fotografert på liknende vis under valgkampen i 1999, og at han stilte opp innenfor en ramme.

  • Ideen var Fædrelandsvennens. Vi skulle velge idretten vi følte oss mest knyttet til. Jeg har vært aktiv bryter, derfor valgte jeg brytedrakt. Sødal var bandyspiller, og en annen var fotballspiller. Dette var seriøs politikk, ikke sirkus, forsvarer Messel seg.

Det er ikke Bjarne Ugland (Ap) enig i.

Nettopp fordi Ugland opplevde settingen som sirkus, nektet han å la seg avbilde i idrettskostyme i 1999. - Avisen hadde ikke problemer med å akseptere at vi satte grenser. Jeg stilte opp med hunden min i turomgivelser, sier han.

Bedre med speedo?

  • Med min bakgrunn som tidligere svømmer, hadde Messel syntes det var mer seriøst dersom jeg hadde stilt på bilde i speedo og talt politisk varmt for en ny svømmehall?, humrer ordfører Per Sigurd Sørensen som svar på Messels forsvar for brytedrakt-bildet fra 1999. - For øvrig hadde jeg regnet med en del ulike reaksjoner, både positive og negative. Men jeg stilte opp på bildene som en av mange. Treningsstudioet er en helt naturlig setting for meg, og dette er en del av utstillingen til en ung lovende fotokunstner, sier Sørensen som hevder å være svært bevisst på å unngå klovneri.