KRISTIANSAND/FLEKKEFJORD: Kvinnen, som ble pågrepet en time etter at hennes nabo i den kommunale boligen ble funnet drept, ble mandag innlagt på psykatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— Hun er ikke avhørt. Hun har ikke vært i stand til det enda. På grunn av hennes tilstand er hun innlagt på sykehus, og det er uklart når hun kan avhøres, sier etterforskningsleder Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

Gjenstand knyttes til drapet

Derfor er politiet meget sparsommelige med å gi opplysninger om drapet.

— Vi er tilbakeholdne med informasjon. Vi har igjen en del vitneavhør, sier Grytten.

64 år gamle Per Svein Lunde ble funnet drept i den kommunale boligen like bak Lundeheimen i 07.30-tiden mandag morgen. Mannen og den drapssiktede kvinnen bodde i hver sin leilighet i boligen. Den drepte hadde bodde i boligen i lenger tid, mens kvinnen flyttet inn mandag 1. november.

Åtte dager senere ble kvinnen siktet for forsettlig drap på naboen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags skader mannen ble påført, men mye tyder på at et drapsvåpen er funnet.

- Kriminalteknikerne har gjort funn som har gitt innblikk i hendelsesforløpet. Det er sikret en gjenstand som kan knyttes til drapshandlingen. Noe mer enn det kan jeg ikke si, sier Grytten.

- Sirkler oss mer og mer inn

Drapstidspunktet er foreløpig uklart. Boligen har ikke tilsyn på natten, og den siste kommunale vakten skal ha gått fra stedet i 22-tiden søndag kveld.

— Vi avhører fortsatt vitner, og sirkler oss mer og mer inn. Vi avhører folk som bor og arbeider i nærheten, sier Grytten, som ikke vil kommentere hva som er kommet fram i avhørene så langt.

Boligen i Sundegaten er fortsatt sperret av, og beboerne får ikke vende tilbake før krimeteknikerne har frigitt huset.

— Krimteknikerne går i dag gjennom resultatene fra undersøkelsen, og sperringen blir ikke opphevet før de er sikre på at de har kontroll.

Ifølge kommuneoverlege Tor Nilsen hadde ingen av beboerne rusavhengighet som et av sine hovedproblemer, men flere slet psykisk.