BIRKENES: – Vi håper at noen har sett henne eller kan bidra med tips som gjør at vi kan finne mamma, sier Kristine Høigilt, til fvn.no.

De siste dagene har vært tunge for familiene som selv meldte henne savnet.

– Vi meldte henne savnet lørdag kveld. Da hadde hun vært ute på tur i tre til fire timer og vi var bekymret siden hun ikke hadde kommet tilbake, forteller Kristine Høigilt.

Ber om tips

Hun kan fortelle at moren er 175 centimeter høy og veier rundt 50 kilo. Hun har halvlangt mørkeblondt hår. Hun var ikledd en rød Stormberg softshell jakke, svart joggebukse og svarte sko.

– Dersom noen har observert noen som passer den beskrivelsen så håper vi at de kan ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier hun.

Tirsdag ettermiddag er 50 til 60 personer aktive i søket etter den savnede 50-åringen. Søket foregår ved hjelp av hunder, rundspørring og rent feltsøk.

Søker flere steder

– Akkurat nå søker vi i området rund Tovdalselva like over Birkeland. Vi søker fra og med broa på riksvei 1 ved Østre Mollestad og noe lengre sør mot Åbåll, opplyser politibetjent Kolbjørn Volland.

Han kan ikke si noe om hvor lenge søket vil pågå. I tillegg til politiet deltar mannskaper fra Røde Kors, sivilforsvaret og frivillige.

– Vi er ekstremt takknemlige for all den innsatsen som legges til dage for å finne henne. Det er utrolig hvordan folk har stilt opp, sier Kristine Høigilt.