KRISTIANSAND: Nå har Kristiansand tingrett kommet til at bileieren slipper unna med å punge ut 5000 kroner.

— De utførte en jobb jeg ikke hadde bestilt. Jeg aksepterte i forliksrådet å betale 5000 kroner for å få saken ut av verden, men motparten gikk videre og tapte så det suste, konstaterer 50-åringen fra Kristiansand overfor fvn.no.

Siden bileieren er frifunnet må bilverkstedet dekke motpartens saksomkostninger på 13.000 kroner.

Kristiansanderen bestilte i februar i fjor time for å utbedre en oljelekkasje på sin eldre Audi personbil. Dette ble reparert ved at en tannstangmansjett ble skiftet ut. Eieren klaget etterpå fordi det hadde oppstått en ulyd.

Det endte med at verkstedet også skiftet tannstangen, fordi den var slitt. Til dette medgikk hele 19 arbeidstimer og 8400 kroner i deler. Denne jobben hevdet de var bestilt av bileieren, noe han nekter for.

Tingretten finner det ikke bevist at en slik avtale ble inngått, og viser til at «håndverkertjenesteloven forutsetter at alle reparasjonsoppdrag skal være basert på avtale mellom tjenesteyter (verkstedet) og forbrukeren (kunden) om reparasjonsoppdrag.»

— Retten mener bestillingen ikke var dokumentert godt nok, og det respekterer jeg, uttaler verkstedeieren til fvn.no.

Han legger til at det har vært eierskifte siden reparasjonen ble utført, og han skylder derfor på den tidligere verksmesteren.

Fordi mangler ved fakturaen ble oppdaget underveis, valgte den nye eieren under rettssaken å redusere kravet fra om lag 35.000 til 20.000 kroner.