BYKLE: — Etter reportasjen i Fædrelandsvennen 28. juni i fjor om Statnetts 35 år gamle søppel i Setesdal Vesthei, regnet jeg med at Statnett hadde ryddet opp i søppelet sitt. Etter en tur i høst ser jeg at mesteparten fortsatt ikke er fjernet, sier Torfinn Trydal fra Kristiansand. Han sender nye bilder til Fædrelandsvennen som viser jernskrot og annet skrammel etter Statnett inne i Setesdal Vesthei verneområde. Dette er etterlatenskaper etter byggingen av høyspentlinjen Ulla Førre-Setesdal-Telemark for en drøy generasjon siden.

Lørdag skrev Fædrelandsvennen om Statnett som graver ned anleggsavfall under byggingen av den nye høyspentledningen gjennom Setesdal. Dette reagerte grunneiere og ordføreren i Bygland, Knut A. Austad, kraftig på. Nå har Statnett lovet bot og bedring og skal rydde opp.

Bot og bedring lovet også Statnetts kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i fjor. «Jeg er oppgitt. Det er ikke på denne måten vi skal oppføre oss». Han lovet at Statnett skulle begynne oppryddingen påfølgende uke.

Nå sier Akselsen at det ble ryddet opp i fjor, nærmere bestemt den 16. juli. Dette ble gjort gjennom påvisning fra grunneier via e-post med foto.

— Nå ønsker vi at grunneier tar kontakt med vår ledningsmester via meg slik at vi kan få fjernet det som måtte ligge igjen, sier Tor Inge Akselsen.