ARENDAL: Da ukebladet Allers informerte bystyrepolitiker Odd Longum i Arendal FrP om at de hadde mottatt en bestilling til "Dvergen Laban Longum", kunne Longum bekrefte at dette bare en av flere sjikanerende hendelser. Det skriver Agderposten.

Abonnementsavdelingen i Allers fant ut at IP-adressen til datamaskinen hvor bestillingen var formidlet, kom fra kommunens eget datanettverk. Longum politianmeldte saken. Etter at politet nå har etterforsket saken, viser det seg at hetsen kommer fra en barnehage eller en skole i kommunen.

Longum har tildligere opplevd å bli innmeldt i Senterpartiet og SV, samt å motta ulike abonnementer på aviser mot sin vilje og i trakkaserende adresseringer.

Tror ansatt står bak meldingen

Longum sier til Agderposten at han er sikker på at en ansatt står bak meldingen. Politiet opplyser at saken nå er oversent jurister, men det forventes at saken blir henlagt.

— Vi klarer ikke å finne ut hvem som står bak, fordi loggene på serveren blir slettet etter et par dager, sier etterforsker Dag Vellene til fvn.no.

- Tviler på at det er unger

Vellene sier at politiet ikke har noen mistanker om hvem som driver med mobbingen.

  • Hadde vi hatt noen mistanke, kunne vi gått videre med avhør, men uten mistanke kan det være hvem som helst.

Velene tror det både kan være en eller flere, men han tror ikke det er elever som har bedrevet sjikaneringen.

— Jeg tviler på at det er unger, uten å kommentere det noe videre, sier Vellene.

— Hvor alvorlig ser dere på saken?

— Det er alvorlig at folk bli utsatt for sjikane, og vi trenge altså systemer som kan fange dette opp på en god måte, avslutter Vellene.