KRISTIANSAND: Under fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett i dag ble mannen begjært varetektsfengslet i fire uker, uten brev— og besøkskontroll.

Politiet la til grunn at det foreligger fare for at mannen vil begå nye lovbrudd, og at de frykter mannen vil forlate landet hvis han ikke fengsles.

Mannen er siktet for å stå bak bombetrusselen som ble funnet på lokalene til Elkem Solar tirsdag denne uken. I tillegg er han siktet for å ville selge bedriftshemmeligheter som han har tilegnet seg i sitt arbeid ved bedriften tidligere i år.

45-åringen er også siktet for vold mot eks-kona, og for brudd mot besøksforbudet mot henne.

Den siktede mannen har etter at han mistet jobben, og forholdet til kona tok slutt, ingen tilknytning som sikrer gyldig opphold i landet. Han er ifølge dommerens merknader heller ikke i stand til å forsørge seg selv, etter at han mistet jobben ved Elkem Solar i juni.

Retten la vekt på de fornærmedes versjon av hendelsen, og rettens formann Per O. Refsalen skrev i sin rettsbok at det foreligger en skjellig grunn til å tro at den tidligere forskeren ved bedriften kan knyttes til flere straffbare handlinger. Dette medfører ifølge retten at det kan foreligge fare for gjentakelse.

Mannen nektet straffskyld på alle punkter i siktelsen, og begjærte seg løslatt. Dommeren mente imidlertid at påtalemyndigheten, ved aktor Vanja Bruvoll, la fram tilstrekkelig materiale til å holde mannen fengslet fram til 05. september

**Les også:

Nekter kjennskap til bombetrussel

Bombetrussel mot Elkem Solar**