KRISTIANSAND: Brevduen fikk et mildt sagt ublidt møte med vinduet i Vågsbygd forrige lørdag. Merket som stod igjen tyder på at duen ble nærmest flat i kollisjonsøyeblikket.

— Det har vært stor kraft, og duen fikk seg en skikkelig smell, sier Turid M. Fjeldvær, som foreviget avtrykket på vinduet.

På bedringens vei

Utrolig nok ser det ut som duen overlever. Torsdag ble den overlevert til kyndige fagpersoner. Etter det fvn.no forstår, går den nå på antibiotikakur og skal være på bedringens vei.

Hvordan den har forvillet seg fra Storbritannia til Kristiansand, er det ingen som kan svare på. Men brevduen var tynn og utmattet, og kan ifølge eksperter fvn.no har vært i kontakt med ha vært på villtur lenge.

Duen har også et sår på kroppen, men trolig er det fordi den ble angrepet av en rovfugl i løpet av oppholdet i Vågsbygd.

Ringen på foten skal ha vært delvis ødelagt, men nummeret til eieren i Storbritannia var gjenkjennelig. Vedkommende vil bli kontaktet i nærmeste framtid, får fvn.no opplyst.

- Fikk godt stell

Ingen skal ha sett selve smellen, som skjedde i et mordernistisk hus med store vindusflater. Duen ble imidlertid funnet på terrassen like ved vinduet, og Fjeldvær tok seg av den etter beste evne, som hun sier selv.

— Den fikk godt stell. Jeg fikk tak i gule erter og usaltede peanøtter, så den fikk både vann og mat. Jeg ble virkelig glad i den. Det var nesten som å levere fra seg et barn da jeg ga den videre, flirer hun.

Fra lørdag til i torsdag holdt duen seg stort sett på ulykkesstedet. Bare et fåtall ganger forlot den terrassen, men kom etter kort tid tilbake.

— Om det var fordi den var skadet, eller av andre grunner, vet jeg ikke. Men jeg har fulgt med den, sier Fjeldvær.

OVERLEVDE: Brevduen går nå på antibiotikakur etter det ublide møtet med Vågsbygd. (Foto: Privat)