KRISTIANSAND: Disse overvåkningsbildene viser at raneren kom inn i butikken klokken 19.58, to minutter før stengetid. Om lag fem minutter senere forlot han butikken med ransutbyttet.

— Han truet til seg innholdet i den ordinære kassa og tippekassa, og fikk med seg et større pengebeløp, sier stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon.

Les også: Væpnet ran på Joker Tveit

En kvinnelig ansatt var alene i butikken da ransmannen dukket opp. Den maskerte raneren rettet en pistollignende gjenstand mot henne, og beordret henne til å tømme kassabeholdningen.

— Hun opplevde situasjonen som truende, men utover det ønsker jeg ikke å gå ut med detaljer omkring ransmannens adferd inne i butikken, sier Nordmo.

Ifølge butikksjef Jan Johannessen var kvinnen preget av hendelsen i etterkant.

— Hun tar det litt med ro nå, og får selv bestemme når hun vil tilbake på jobb, sier Johannessen til fvn.no.

RAN: 19.58 kommer den maskerte og bevæpnede raner inn i Joker-butikken. Fem minutter senere forsvinner han med et større pengebeløp. (Foto: Overvåkningskamera/Politiet) Politiet etterlyser flere personer som de ønsker å snakke med i forbindelse med ranet. Ifølge Nordmo ønsker de å komme i kontakt med kunder som var inne i butikken like før ranet.

— De siste som var inne i butikken var en utenlandsk familie, og en mann med norsk utseende. Disse var i butikken rundt fem på åtte. Mannen meldte seg i ettermiddag, men vi ønsker fortsatt kontakt med familien, sier Nordmo tirsdag ettermiddag.

Politiet tror ransmannen er en ung mann, og at han er mellom 165-170 centimeter høy. Ransofferet har forklart at han snakket sørlandsdialekt, og at han virket noe nervøs under ranet. Etterpå forsvant mannen i bil i retning Timenes. Det er foreløpig usikkert om mannen var alene i bilen.

— Vi utelukker ikke at han hadde en medhjelper, sier Nordmo.

Etterlyser vitner

Nordmo opplyser at politiet ønsker å komme i kontakt med førerne av tre biler som befant seg i området.

— Vi ønsker å snakke med føreren av en Chevrolet Tahoe som kom til ransstedet like etter klokken 20 fredag. Vi etterlyser også en hvit og to mørke biler som passerte Jokerbutikken på vei sydover langs riksveg 41, sier Nordmo.

I går ble politiet kontaktet av en mann som observerte en blå Volvo passere Boen bru.

— Bilen passerte broa og kjørte i retning Tveit mellom klokken 15.30 og 15.45. Et vitne som så bilen har forklart at sjåføren hadde noe på hodet. Vi er derfor interessert i å komme i kontakt med andre som har sett denne bilen, sier Nordmo.

Les også: Så maskert mann i Volvo

Nordmo avviser at det er i seneste laget å etterlyse vitner, nesten fire døgn etter ranet fant sted.

— Vi har hatt andre ting å jobbe med, som vi håpet ville føre oss til gjerningsmannen. Nå samler vi trådene, slik at vi får inn all relevant informasjon, sier han.

Politiet satte opp flere kontrollposter like etter ranet, og Nordmo opplyser at et team på fire-seks personer har jobbet med saken gjennom helga.