LILLESAND: Personen som ble brakt til sykehus, en mann i slutten av 20-årene, opplyste til politiet at det var ytterligere en person i båten på ulykkestidspunktet tirsdag formiddag.

BILDESERIE: Her krasjet båten

Dermed ble en omfattende leteaksjon satt i gang. Søket ble imidlertid avsluttet etter drøye to timer uten funn.

— Det er et begrenset område. Vi har søkt med dykkere i sjøen, helikopter har fløyet over, og båter har undersøkt området. Ut fra dette, samt vitneobservasjoner, stiller vi oss tvilende til at det var noen andre personer i båten, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kan ha stukket av

Politiet utelukker imidlertid ikke helt at en annen person kan ha stukket fra stedet. Båten var stjålet fra Fevik i Grimstad.

- Det er ting som tyder på at en person kan ha stukket til fots. Etterforskningen vil vise om vi skal lete videre på øya, opplyser operasjonslederen.

Ulykken skjedde like over klokken 09. Den stjålne fritidsbåten av merket Buster XL, med en 90 hesters påhengsmotor, havnet på land ved Brekkestø landhandel. Båten traff en fjellvegg, og ble liggende på veien ned til brygga i Brekkestø.

Før båten traff fjellveggen, kjørte den over en annen båt.

— Den traff først en holme, før den fortsatte i høy fart mot Brekkestø brygge. Den passerte brygga, og havnet opp på veien, hvor den ble stående, sier Vellesen.

— Vi avsluttet søket fordi vi mener vi har søkt grundig i området, sier politiets innsatsleder på stedet, Øivind Lindland.

Blødde kraftig

Mannen i 20-årene ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter kollisjonen. Sørlendingen pådro seg skader i ansiktet, og blødde kraftig. Han skal ha vært omtåket. Ifølge politiet kom han imidlertid fra ulykken med lettere skader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØK: Det ble i 11-tiden satt i gang søk med dykkere i nærheten av ulykkesstedet. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad

Mannen beskrives som en kjenning av politiet.

— Det blir tatt utvidede blodprøver av ham. Vi mistenker at han var påvirket, sier Vellesen.

Hørte smell

Sissel Berg var en av de første som kom til ulykkesstedet. Kort tid før båten kolliderte med brygga, hørte hun et annet smell lenger ute på sjøen.

- Jeg hørte et smell og løp ned til brygga. Da så jeg at det satt en person i båten. Jeg pratet til ham, og var glad for at han svarte, sier Berg til fvn.no.

Dykkere fra brannvesenet søkte i 11-tiden etter den savnede i nærheten av land. Kort tid senere, i 11.30-tiden, ble søket avsluttet.

- Ingen har sett to personer

Store styrker deltok i leteaksjonen. En båt fra Røde Kors, en politibåt, flere private kajakker og andre båter lette etter den savnede. I tillegg søkte en luftambulanse fra Arendal fra lufta.

Også politipatruljer og ambulansebiler, samt dykkere fra brannvesenet og redningsskøyta «Sundt Flyer», ble sendt til stedet da meldingen kom inn.

Politiet har avhørt flere vitner til ulykken.

— Det satt hele tiden folk på land. Ingen har sett at det var to personer i båten, sier operasjonsleder Vellesen.

Båten fikk en del materielle skader. Den er blitt undersøkt av politiet.

Foto: Kartagena