KRISTIANSAND / LILLESAND: Det var i ettermiddag at to litauere, henholdsvis 20 og 29 år gamle, skal ha forsynt seg med fotoutstyr i butikken. Uten å betale tok de med seg et Canon EOS 500d-kamera og stakk av.

— Et par ansatte ved Elkjøp fulgte etter litauerne i bil østover. Politipatruljene fikk stoppet litauerne ved avkjøringen til Tingsaker og fant da stjålet fotoutstyr, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Begge litauerne er kjenninger av politiet etter tidligere forhold og ble kjørt til politiarresten etter pågripelsen. Politiet vil utover kvelden undersøke personenes identitet.

Varehussjef ved Elkjøp Kristiansand er svært godt fornøyd med at de to litauerne ble pågrepet.

— Jeg har to tidligere varehussjefer i min stab og de oppfattet situasjonen raskt. De fikk fram bilder fra kameraene våre og fant ut hvilken bil de kjørte. Deretter satte de seg i en bil og kjørte en runde for å se etter dem. Bilen deres ble sett kjørende ut av en rundkjøring og våre folk kjørte bak dem og kontaktet politiet. Det var litt flaks og dyktighet, sier Thomas Voldheim hos Elkjøp.

Litauerne hadde også andre gjenstander i bilen som politiet fattet interesse for.

— De er ikke avhørt og vil bli sittende fram til i morgen og er siktet for tyveri av et kamera fra Elkjøp. De hadde også andre gjenstander i bilen, som sko og parfyme, og vi har grunn til å tro at disse gjenstandene kan være stjålet, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, til fvn.no.